A3 Haber

Darbe duyurusunun yapıldığı yerde protesto: 12 Eylül sürüyor

Darbe duyurusunun yapıldığı yerde protesto: 12 Eylül sürüyor

Darbe duyurusunun yapıldığı yerde protesto: 12 Eylül sürüyor
Eylül 12
16:24 2020

12 Eylül askeri darbe duyurusunun yapıldığı TRT Radyosu binası önünde açıklama yapan İHD İstanbul Şubesi Başkanı Gülseren Yoleri, darbelere karşı özgürlükçü anayasa çağrısı yaptı.

A3 Haber Merkezi- İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, 12 Eylül askeri darbesinin 40’ıncı yıl dönümünde, darbe duyurusunun yapıldığı Elmadağ’da bulunan TRT Radyosu binası önünde açıklama yaptı. Hak savunucularının katıldığı açıklamada, “12 Eylül’ün 40. yılında ne darbe ne diktatörlük” yazılı pankart açıldı.

12 Eylül darbesinin devam ettiğini söyleyen İHD İstanbul Şubesi Başkanı Gülseren Yoleri, mevcut rejimin giderek otoriterleştiğini dile getirdi. Yoleri, “Darbeleri önlemek için yapılması gereken bellidir; darbe kurumlarını kapatmak, darbecileri ve bu vesile ile işlenen her tür suçu cezalandırmak, hak ve özgürlükleri evrensel ölçülerde genişletmek, baskıdan kurtarmak, demokratik ve özgürlükleri esas alan bir Anayasa yapılması, hak ihlallerine neden olan yasaların ve sonuçlarının kaldırılması, demokratikleşme yanında barışı sağlamak ve kurumsallaştırmak” dedi.

AKP iktidarının otoriterleşme yolundaki adımlarına rağmen darbe karşıtı söylemlerinden vazgeçmediğine değinen Yoleri, “O halde, 12 Eylül’e ve darbelere karşı olduğunu kanıtlamaya çağırıyoruz” diye konuştu.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER