A3 Haber

Yunanistan, 18 Rafale tipi savaş uçağı ve 15 bin yeni askerle ordusunu güçlendirecek

Yunanistan, 18 Rafale tipi savaş uçağı ve 15 bin yeni askerle ordusunu güçlendirecek

Yunanistan, 18 Rafale tipi savaş uçağı ve 15 bin yeni askerle ordusunu güçlendirecek
Eylül 12
22:52 2020

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Fransa’dan 18 Rafale tipi savaş uçağı alacaklarını ve ordularını 15 bin yeni askerle güçlendireceklerini söyledi.

A3 Haber Merkezi- Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, yaptığı konuşmada, Doğu Akdeniz’de Türkiye ile yaşanan krize dikkati çekerek, “İmkan ve ihtiyaçlar arasında bir denge sağlamanın vakti geldi” diye konuştu. Miçotakis, Atina yönetiminin “Tehditlere mantıklı argümanlarla yanıt verdiğini” söyleyerek, “Ordu gücünü, işlevselliğini ve etkinliğini artırma adına bazı kararlar aldıklarını” dile getirdi.

Yunanistan’ın çok sayıda güçlü müttefike sahip olduğunu belirten Miçotakis, “Mevcut Mirage uçaklarının yerine 18 Rafale uçağından oluşan yeni bir filo kuracağız” dedi. Miçotakis, mevcut MEKO fırkateynlerini de modernize edeceklerini kaydederek, “Dört yeni fırkateyn ve dört Romeo helikopterini deniz kuvvetlerine dahil edeceğiz” dedi.

Kara, deniz ve hava kuvvetleri için yeni tanksavarlar, ağır torpidolar ve güdümlü füzeler satın alacaklarını aktaran Miçotakis, şöyle konuştu: “Beş yıllık program çerçevesinde silahlı kuvvetlerimizi 15 bin yeni askerlerle güçlendireceğiz ve savunma sanayisini faaliyete geçireceğiz.

Fransa ile anlaşması imzalanacak

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly de yaptığı açıklamada, Yunanistan’ın ülkesinden 18 Rafale tipi savaş uçağı satın alma kararından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kararın Yunan ve Fransız ordularının arasındaki ilişkiyi ve iş birliğini güçlendireceğinin altını çizen Parly, savaş uçaklarının satışına ilişkin anlaşmanın gelecek aylarda imzalanacağını aktardı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER