A3 Haber

DEÜ’de adrese teslim akademik personel alımı: Bir tek alacakları kişinin adını yazmadılar!

DEÜ’de adrese teslim akademik personel alımı: Bir tek alacakları kişinin adını yazmadılar!

DEÜ’de adrese teslim akademik personel alımı: Bir tek alacakları kişinin adını yazmadılar!
Eylül 14
12:58 2020

Son zamanlarda çeşitli üniversitelerde, “adrese teslim” diye tanımlanan personel alımları dikkat çekiyor. Bunun son örneklerinden biri de İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi’nde yaşandı. Çeşitli fakültelere profesör ve doçent alınacak olan DEÜ’de, öyle koşullar konuldu ki, neredeyse alınacak kişinin sadece adı-soyadı eksik kaldı.

A3 Haber Merkezi | Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan personel alımı ilanında dikkat çeken tanımlamalar yapıldı.

İşte birkaç örnek:

  • Örneğin Buca Eğitim Fakültesi Tarih Eğitimi bölümüne alınacak olan doçentin şu iki koşulu aynı anda taşıması gerekiyor: Atatürk İlkeleri ve Cumhuriyet Tarihi alanında doçentliğini almış olmak. Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi sağlık politikaları ve sağlık kurumları hakkında çalışmaları olmak.
  • Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi bölümüne alınacak olan profesörün şu koşulları aynı anda taşıması gerekiyor: Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi (Ağız, Diş ve Çene Hastalıkları) alanında doçentliğini almış olmak. Mikro-bilgisayarlı tomografi, temporomandibuler eklemin artrosentez ve artroskopi ile minimal invaziv tedavileri, mental retarde hastalarda dental tedavi konularında çalışmaları olmak.
  • İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi bölümüne alınacak olan doçentin şu koşulları aynı anda taşıması gerekiyor: İslam Öncesi Dinler Tarihi, Historiyografi , Genç Antikçağ Dönemi konularında çalışmaları olmak.
  • Spor Bilimleri Fakültesine alınacak olan doçentin şu koşulları aynı anda taşıması gerekiyor: Spor psikolojisi alanında çalışmaları olmak. Basketbol ve raket sporları alanında araştırma ve yeterlilik belgesine sahip olmak.
  • Veterinerlik Fakültesine alınacak olan profesörün şu koşula sahip olması gerekiyor: Esensiyel yağların kanatlı hayvan beslenmede kullanımıyla ilgili çalışmaları olmak.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER