A3 Haber

İstanbul Valisi Yerlikaya: Kademeli mesai uygulamasını cuma günü açıklayacağız

İstanbul Valisi Yerlikaya: Kademeli mesai uygulamasını cuma günü açıklayacağız

İstanbul Valisi Yerlikaya: Kademeli mesai uygulamasını cuma günü açıklayacağız
Eylül 15
15:46 2020

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kademeli mesai uygulamasını Cuma günü açıklayacaklarını duyurdu.

İstanbul’da koronavirüs tedbirleri kapsamında kademeli mesaiye geçiş için son hazırlıklar yapılıyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Kademeli mesai konusunda cuma günü açıklama yapacağız. Hemen ertesi gün değil, en azından pandemi kurulunun önereceği bir takvim içerisinde yürürlüğe girdirmek” dedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, koronavirüs tedbirleri kapsamında İstanbul’da kademeli mesai sistemine geçilmesi ile ilgili olarak, “Cuma günü, kamu, özel 5 milyon 200 binin üzerinde çalışma hayatında 4A, 4B, 4C’li hemşerilerimizle ilgili sağlıklı önemli ortak akılla vardığımız noktayı paylaşacağız.  Dünyada bunu başarmış pek çok metropol örnekleri var. O  örnekleri de arkadaşlarımız araştırdılar incelediler. Onlar da bize bunların sunumlarını yaptılar. o örneklerden de istifade ederek İstanbul’la ilgili saat aralıklarıyla beraber pik saatlerde mümkünse ayakta yolcu olmadan, ama ayakta olma mecburiyeti varsa salgınla ilgili Bilim Kurulu’nun tavsiyesi önerisi, bakanlığımız genelgeleri çizgisinde kalmak üzere alınan Hıfzı Sıhha kararlarına sadık ve uygun bir mesafe düzeni sağlayacağımıza ben yürekten inanıyorum” dedi.

Ankara’da dört faklı şekilde uygulanıyor

Ankara’da kademeli mesai sistemine geçilmişti. Mesai saatlerinin 08.00-17.00, 08.30-17.30, 09.00-18.00, 10.00-19.00 olarak dört farklı şekilde uygulanması kararlaştırılmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER