Site icon A3 Haber

İYİ Parti’den AYM açıklaması: Anayasa Mahkemesi gibi davranmıyorlar, evlerinde otursalar daha iyi 

İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı’nın AYM Başkanına yönelik açıklamalarını eleştirirken, “Ben de Anayasa Mahkemesinin, Anayasa Mahkemesi gibi davranmadığını düşünüyorum. Hatta evlerinde otursalar daha iyi olur, biz de ‘Anayasa Mahkememiz var’ demeyiz” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Anayasa Mahkemesi Başkanı’nı hedef alan eleştirilerinin ardından İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, hem bakanı hem de mahkemeyi eleştirdi. Özdağ, “İçişleri bakanının üslubu bir yüksek yargı organına karşı ağır bir üslup. Ben de Anayasa Mahkemesi’nin, Anayasa Mahkemesi gibi davranmadığını düşünüyorum. Hatta evlerinde otursalar daha iyi olur, biz de ‘Anayasa Mahkememiz var’ demeyiz. Ama İçişleri Bakanı’nın üslubu da kabul edilebilir bir üslup değildir.” dedi.

Özdağ, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında beklenen İstanbul depremine de işaret etti ve “İstanbul Depremi Türkiye’de siyasal birliği tehdit edecek ölçüde büyük bir milli güvenlik tehdididir” dedi. Hükümeti beklenen İstanbul depremine karşı acilen önlem almaya çağırdı.

Özdağ’ın açıklamaları şöyle:

Esenyurt, Sultanbeyli, Avcılar ve Zeytinburnu büyük tehlikede

Hükümetin gündeminin ilk maddesi İstanbul depremi olmalı

Hükümet Doğu Akdeniz’de geri adım atıyor

Exit mobile version