A3 Haber

TTB: Yönetemiyorsunuz! Ölüyor, tükeniyoruz!

TTB: Yönetemiyorsunuz! Ölüyor, tükeniyoruz!

TTB: Yönetemiyorsunuz! Ölüyor, tükeniyoruz!
Eylül 15
13:24 2020

TTB, “Yönetemiyorsunuz! Ölüyor, Tükeniyoruz!” başlıklı bir yazı yayımladı. TTB, 14-18 Eylül’ü COVID-19 kaynaklı ölümlere ve artan hasta sayısına dikkat çekmek, vefat eden yurttaşların ve sağlık çalışanlarının anısına saygı amacıyla eylem haftası olarak ilan etti.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) “Yönetemiyorsunuz! Ölüyor, Tükeniyoruz!” başlıklı bir basın açıklaması yayımladı:

Yayımlanan açıklama şöyle:

“Sadece hekimler ve sağlık çalışanları değil, babalarımız, annelerimiz, kardeşlerimiz ölüyor. Daha çok olduğunu bildiğimiz ama resmi olarak açıklanan rakamlarla dahi her gün 50 yurttaşımız, önlenebilir bir hastalık olan COVID-19’dan hayatını kaybediyor.

COVID-19 Salgın sürecinin bilimsel yöntem, şeffaf veri ve ilgili tüm kesimlerin katılımı ile etkin ve koordineli bir anlayışla yönetilmesini istiyoruz. COVID-19 salgın sürecinin bugüne kadar olan yönetiliş biçimini yetersiz ve kaygı verici buluyoruz.

COVID-19 salgınında gelinen durumu, kaygı, talep ve beklentilerimizi ifade etmek, hekimler ve sağlık çalışanlarının bu süreçte tükenme noktasına geldiğini bir kez daha dile getirmek üzere bir dizi etkinlik gerçekleştireceğiz. Türk Tabipleri Birliği’nin çağrısıyla tüm ülkede yapılacak etkinliklerle ilgili İstanbul programı kapsamında aşağıdaki eylem programı tasarlanmıştır.

Eylem haftası kapsamında yapacaklarına metinde yer veren TTB, “COVID-19 kaynaklı ölümlere ve artan hasta sayısına dikkat çekmek, yitirdiğimiz yurttaşlarımızın ve sağlık çalışanlarının anısına saygı amacıyla 14-18 Eylül 2020 haftasında tüm sağlık kurumlarında siyah kurdele takarak çalışacağız” diye belirtti.”

“Yönetemiyorsunuz! Ölüyor Tükeniyoruz!” çağrısıyla temsili yürüyüş

TTB yayımladığı metinde, 15 Eylül 2020, Salı, 12.30’da İstanbul Tıp Fakültesi önünden başlayıp Haseki EAH Poliklinikler binası önünde son bulacak temsili yürüyüşte maske, siperlik, koruyucu tulumları ile hekimler ve sağlık çalışanlarının omuzlarındaki ağır yükü, tükenmişliği vurgulayacaklarını belirtti.

Açıklamada “Başta sağlıkçı ölümleri olmak üzere COVID-19 kaynaklı ölümlere ve artan hasta sayısına dikkat çekmek ve yitirdiğimiz meslektaşlarımızın, sağlık çalışanlarının ve yurttaşlarımızın anısına saygı gereği; 17 Eylül 2020, Perşembe günü 12.30-13.30 arasında 1 dakikalık saygı duruşu ve anma etkinlikleri gerçekleştireceğiz” ifadelerine yer verildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER