A3 Haber

AKP’li rektör Nükhet Hotar’ın gayrimenkul varlığına ilişkin haberimize erişim engeli!

AKP’li rektör Nükhet Hotar’ın gayrimenkul varlığına ilişkin haberimize erişim engeli!

AKP’li rektör Nükhet Hotar’ın gayrimenkul varlığına ilişkin haberimize erişim engeli!
Eylül 16
09:03 2020

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin AKP’li rektörü Nükhet Hotar’ın dikkat çeken gayrimenkul varlığına ilişkin haberimize, Hotar’ın talebi üzerine İzmir 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli getirildi.

A3 Haber Merkezi | Uzun yıllar AKP’den İzmir milletvekili seçilen, partisinin genel başkan yardımcılığını sürdüren, son olarak da AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi’ne rektör yapılan Nükhet Hotar’ın dikkat çeken gayrimenkul varlığını, 13 Eylül 2020’de Serdar Öztürk imzasıyla haberleştirmiştik.

İzmir 4. Sulh Ceza Hakimliği, Nükhet Hotar’ın başvurusu üzerine, söz konusu içeriğin haber değeri olmadığına karar vererek, habere erişimin engellenmesini hükme bağladı.

Haberde, Nükhet Hotar’ın bir “tasarruf ustası” olduğu belirtilerek Çeşme Altınkum, Muğla Datça, Çeşme 16 Eylül Mahallesi, Ankara Çankaya, İzmir Narlıdere, Çeşme Alaçatı, Muğla Bodrum, İstanbul Küçükçekmece, İzmir Karşıyaka, İzmir Bayraklı’daki gayrimenkullerine ait ada ve parsel numaraları ile söz konusu gayrimenkullerin fotoğraflarına yer veriliyordu.

İzmir 4. Sulh Ceza Mahkemesi, söz konusu habere dair şu kararı verdi:

Kişilik hakları kişinin hür ve bağımsız varlığının önemli bir parçası olup; kişinin yaşadığı toplumda, ilişki kurduğu çevrede şerefi ve saygınlığını sarsacak, onu küçük düşürecek, yanlış tanıtacak, zora sokacak, düşmanca bir ortama itecek her türlü davranış kişilik haklarına saldırıdır.

Somut talep değerlendirildiğinde; yukarıdaki url adresindeki yayın ile paylaşılan gayrimenkullerden bir kısmının talep edene ait olduğu, gayrimenkullere ilişkin paylaşımda gayrimenkullerin harita koordinatları, hangi il, ilçe, ada, parselde yer aldıklarının açık ve aleni bir şekil paylaşıldığı, kişilerin tapu kayıtları ve yerleşim yeri bilgilerinin kişisel veri niteliğinde olduğu, bu anlamda talep edenin kişisel verilerinin izinsiz olarak kamuyla paylaşıldığı, ayrıca talebe konu yazı ile talep edenin özel hayatı ve kişisel güvenliğinin de tehlikeye atıldığı, bununla birlikte paylaşımların bir haber değeri olmadığı, kamuoyunu aydınlatma ve bilgilendirme niteliğinde olmadığı, bir anlamda başvuranın hedef gösterildiği, yazıda yer alan iddiaların sırf düşünce ve kanaat açıklamasından ibaret olmayıp başvuranın kişilik özelliklerine yönelik bir takım somut
isnatlarda bulunulduğu değerlendirilmiş, bu nedenle 5651 Sayılı Kanunun 9. maddesi uyarınca kişilik haklarının ihlal edildiği anlaşılmakla hakimliğimizce talebin kabulüne karar verilmiş ve aşağıdaki şekilde hüküm verilmiştir.

Gerekçesi yukarıda açıklandığı üzere talebin 6518 Sayılı yasa ile değişik 5651 sayılı yasanın 9/3-6 Maddesi uyarınca KABULÜ ile https://www.a3haber.com/2020/09/13/harun-mu-karun-mu-siyasette-soylenenler-ekonomide-de-gecerli-mi/
url adresindeki İÇERİKLERE ERİŞİMİN ENGELLENMESİNE karar verilmiştir.

 

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER