A3 Haber

Arjantin cezaevindeki Serkan Kurtuluş yanıtlıyor: “FETÖ borsası” paraları nasıl paylaşılıyordu, Nükhet Hotar bu işlerin neresinde?

Arjantin cezaevindeki Serkan Kurtuluş yanıtlıyor: “FETÖ borsası” paraları nasıl paylaşılıyordu, Nükhet Hotar bu işlerin neresinde?

Arjantin cezaevindeki Serkan Kurtuluş yanıtlıyor: “FETÖ borsası” paraları nasıl paylaşılıyordu, Nükhet Hotar bu işlerin neresinde?
Eylül 17
09:19 2020

Kamuoyunda suç örgütü lideri olarak bilinen ve halen Arjantin’de cezaevinde bulunan Serkan Kurtuluş’un, A3’ten Serdar Öztürk’ün sorularına verdiği yanıtları yayımlamayı sürdürüyoruz.

Söyleşimizin dün yayımladığımız ilk bölümünde, Arjantin cezaevindeki Serkan Kurtuluş, gazeteci Süleyman Gençel’in darp edilmesi dahil, karıştığı tüm yasadışı eylemlerin talimatını dönemin AKP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’dan nasıl aldığını anlatmaya başlamıştı.

Nükhet Hotar ile Hotar’ın en yakınındaki isim olan ve “FETÖ borsası” davası sürerken öldürülen AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş’tan aldıkları talimatları tek tek anlatan Serkan Kurtuluş, konuya ilişkin tüm sorularımızı yanıtlamıştı.

Dört bölüm halinde yayınlayacağımız söyleşinin ikinci bölümünde Serkan Kurtuluş’un açıklamalarından satır başları şöyle:

  • Elimde, Nükhet Hotar, Ahmet Kurtuluş ve diğer işadamlarıyla ilişkiyi kanıtlayacak begeler var.
  • Nükhet Hotar’ın ve Ahmet Kurtuluş’un dediği her şeyi yaptım. Elimde deliller var. Mesela İzmir’de Gıda Çarşısı’nda bazı elektrikçi işadamları vuruldu. Bunların hepsinin faili meçhul kaldı. Çok büyük bir rant döndü. Nükhet Hotar, buradan Ahmet Kurtuluş ve diğer işadamları üzerinden büyük paralar kazandılar. Hatta bir elektrikçi işadamı intihar etti. Çok kişi vuruldu, yaralandı. Bunlar Gıda Çarşısı’nda oldu hep. Bunların hepsinin deliller bende. Hepsinden çok büyük para kazandılar.
  • “Kamuoyunda “FETÖ borsası” olarak bilinen olayda da çok büyük paralar kazandılar. Çok büyük paralar bölüşüldü. Bana da çok büyük vaatleri vardı.
  • Nükhet Hotar’ın da bana vaatleri vardı. Bir para miktarı şeklinde değilde, istediğim her şeyi karşılayacakları şeklinde vaatleri oldu.
  • Benim bu ekibe güvenim 2016’dan sonra sarsıldı, Alpaslan Çelik’le yakalandıktan sonra.
  • Ben yurtdışına gittikten sonra, benim konuşacağımı, her şeyi anlatacağımı anladıktan sonra, hakkımda dosyalar oluşturmaya başladılar. İnterpol aracılığıyla beni Türkiye’ye geri getirtmek istediler.
  • Ahmet Kurtuluş’u öldürebilecek kadar kirli ilişkileri var. Bu kadar delil olmasına rağmen neden kimse Nükhet Hotar’a dokunamıyor? Çünkü dokunurlarsa, Nükhet Hotar’ın da dokunacağı yerler var.
  • Ben şu ana kadar sadece Kudret Dikmen’le ilgili ses kaydını yayınladım ama benim elimde çok daha fazla delil var, yazışmalar var, kayıtlar var. Burdan çıktıktan sonra bunların hepsini paylaşacağım.
  • Bunlar önce “FETÖ borsası” ile ilgili bir liste hazırladılar. Bu kişilerle ilgili çalışmalar yapıldı. Bu kişilere ulaştılar. Kendi halledebildiklerini kendileri halletti. Orkide Yağları’ndan tutun da Kavuklar’a kadar hepsi para ödediler. Paraların hepsi Ahmet Kurtuluş’un ofisine geliyordu. Orda paralar bölüşülüyordu. Nükhet Hotar da payını alıyordu. Cumhuriyet savcısı Okan Bato payını alıyordu.
  • Yazışmalarımızın hepsinin ekran görüntüsü bende var.

İşte Serkan Kurtuluş’un anlattıklarının ikinci bölümü: 

YouTube video

 

Dört bölüm halinde yayımlayacağımız söyleşinin devamı gelecek… 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER