A3 Haber

Enis Berberoğlu’nun avukatları: TBMM dört ay daha beklese seçmen iradesi çiğnenmemiş olacaktı

Enis Berberoğlu’nun avukatları: TBMM dört ay daha beklese seçmen iradesi çiğnenmemiş olacaktı

Enis Berberoğlu’nun avukatları: TBMM dört ay daha beklese seçmen iradesi çiğnenmemiş olacaktı
Eylül 17
20:08 2020

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Enis Berberoğlu ile ilgili hak ihlali kararı ile ilgili, Berberoğlu’nun avukatları Murat Ergün ve Yiğit Acar bir açıklama yaptı: “TBMM,  AYM kararını 4 ay daha bekleseydi, Berberoğlu’nun milletvekilliği düşürülmemiş, seçmen iradesi çiğnenmemiş olurdu.”

Anayasa Mahkemesi (AYM), 25’inci, 26’ıncı ve 27’nci dönem CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının oy birliğiyle ihlal edildiğine karar verdi.

Anayasa Mahkemesi’nin Berberoğlu’nun anayasal haklarının çiğnendiğini kabul ettiğini vurgulayan avukatların açıklamasında şöyle denildi:

Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu bugünkü toplantısında müvekkilimiz Kadri Enis Berberoğlu’nun bireysel başvurusunu karara bağladı. Yüksek Mahkeme 24 Haziran 2018 genel seçiminde CHP İstanbul Milletvekili olan Berberoğlu’nun Anayasa’dan kaynaklanan dokunulmazlığına rağmen ceza almasını ve cezaevinde tutulmasını ihlal saydı. AYM adil yargılamaya aykırı bu ihlalin tüm sonuçlarıyla ortadan kaldırılmasını istedi. Böylece müvekkilimizin sanık olarak yargılandığı süreçte ısrarla dile getirdiğimiz ‘Anayasa ile korunan temel hak ve özgürlüklerinin ihlal edildiği’’ gerçeği AYM tarafından da kabul edildi.

Yüksek Mahkeme’nin bu kararıyla müvekkilimiz hakkındaki mahkumiyet kararı ortadan kalktı, yeniden ve adil yargılama zorunlu hale geldi. Ancak  müvekkilimizin 3 dönemdir üyesi olduğu TBMM,  AYM kararını 4 ay daha bekleseydi, bugün hukuksuzluğu kesinleşen bir ceza ile Berberoğlu’nun milletvekilliği düşürülmemiş, seçmen iradesi çiğnenmemiş olurdu. Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararını yayınlamasının ardından bize gösterilecek yargı makamına başvuruda bulunacağız. Yeniden yargılama sürecinin beraat ile sonuçlanacağı inancıyla hukuki mücadeleyi sürdüreceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER