A3 Haber

Rabia Naz’ın anne ve babası yeniden yargılanma talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu

Rabia Naz’ın anne ve babası yeniden yargılanma talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu

Rabia Naz’ın anne ve babası yeniden yargılanma talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu
Eylül 17
16:47 2020

Giresun’da şüpheli şekilde yaşamını yitiren 12 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ailesi, kızlarının ölümüyle ilgili dava dosyasının yeniden yargılanma talebiyle ilgili mahkemeye geri gönderilmesini istedi.

A3 Haber Merkezi- Giresun’un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018’de şüpheli biçimde yaşamını yitiren 12 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ailesi, kızlarının dosyası için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu. Vatan ailesinin avukatları Kemal Aytaç, Özlem Burçin ve Medine Turantaylak tarafından verilen başvuru dilekçesinde dosyanın yeniden yargılanma talebiyle ilgili mahkemeye geri gönderilmesi istendi.

Anayasa’nın 17, 36 ve 40’ıncı maddelerinin ihlalinin tespit edilmesi istenen başvuruda bir milyon lira maddi ve manevi tazminat talebinde de bulunuldu.

Adalet arayışını sürdüren baba Şaban Vatan’dan açıklama

Kızı Rabia Naz’ın şüpheli ölümü sonrası adalet arayışını sürdüren baba Şaban Vatan sosyal medyadan yaptığı paylaşımla dosyanın açılması ve ihmallere dair soruşturmanın başlatılmasına yönelik talep için başvuru yapıldığını belirtti. Vatan paylaşımında, “Az önce İstanbul’daki avukatlarımızdan gelen bilgi: Anayasa Mahkemesi’ne Rabia Naz’ımızın dosyasının açılması talebi ve ihmallerin soruşturmasının başlatılması talebinin aile olarak adımıza başvurusunun yapıldığının bilgisini aldım. Sonsuz minnettarız duyarlı avukatlarımıza…”

Ne olmuştu?

12 yaşındaki Rabia Naz Vatan, 12 Nisan 2018 tarihinde Eynesil’deki evlerinin önünde yaralı halde bulunmuş, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Rabia Naz’ın ölümü kayıtlara intihar olarak geçse de adli tıp raporunda ölümün yüksekten düşme değil ‘bedensel travma’ sonucu gerçekleştiği kaydedilmiş, buna rağmen Rabia Naz soruşturmasında takipsizlik kararı verilmişti.

Karara tepki gösteren baba Şaban Vatan, hukuki girişimleri başlatacaklarını belirterek, “Kasıt içerisinde burada bir çocuk canını örtbas etme durumu vardır. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidar olarak hepsi bir elden vicdansızlık yapmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

Giresun Sulh Ceza Hakimliği, soruşturmada verilen takipsizlik kararına yönelik itirazı da reddetmişti.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER