A3 Haber

AKP’li Turan’dan ilginç açıklama: Macron’a Türkçe tweet attıran adamın adı Recep Tayyip Erdoğan’dır

AKP’li Turan’dan ilginç açıklama: Macron’a Türkçe tweet attıran adamın adı Recep Tayyip Erdoğan’dır

AKP’li Turan’dan ilginç açıklama: Macron’a Türkçe tweet attıran adamın adı Recep Tayyip Erdoğan’dır
Eylül 19
18:42 2020

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Macron, o kadar yanlış işlerden, açıklamalardan sonra Türkçe tweet atmış. ‘İletişime açığız, görüşmeye hazırız’ hazır. Ben de diyorum ki; ‘Fransa Cumhurbaşkanına Türkçe tweet attıran adamın adı Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

A3 Haber Merkezi- Çanakkale’nin Biga ilçesinde AKP Biga İlçe Başkanlığı 7’nci Olağan Kongresi, şehir parkında yapıldı.

Kongrede konuşan AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Epeydir kendisini Napolyon olma rüyalarında gören Macron, o kadar yanlış işlerden sonra, açıklamalardan sonra Türkçe tweet atmış. ‘İletişime açığız, görüşmeye hazırız’ demiş. Ben de diyorum ki; ‘Fransa Cumhurbaşkanına Türkçe tweet attıran adamın adı Recep Tayyip Erdoğan’dır.’ Biz Cumhur ittifakı ile beraber o iddialara karşı dik durmasaydık bugün bırakın ilişki kuralım, Türkçe tweet atalım demeyi tam aksine, Doğu Akdeniz’e çıkamayan, Ege’ye burnunu sokamayan, Karadeniz’de doğalgaz arayamayan bir döneme başlamış olurduk. Asla geri adım atmadık. Her zaman, ‘biz oyuz, biz buyuz diyenler’ bir mesele olduğunda ‘hepimiz şuyuz, buyuz’ diyen o malum siyasi partiler, aslında bu dönemde ‘Hepimiz Erdoğan’ız’ deselerdi, Türkiye çok daha uluslararası alanda kendini ortaya koyan bir tarzı geliştirmiş olurdu. Ama bunu yapmadılar. Ama her şeye rağmen söylüyorum, başta Biga olmak üzere bize oy veren veya vermeyen herkesin derdi bizim derdimizdir., Biga’da oy vermeyen de bizim kardeşimiz, 82 milyon bizim kardeşimiz’’ dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter hesabından Türkçe bir mesaj paylaşmıştı. Macron “Ajaccio’da, Türkiye’ye net bir mesaj gönderdik: iyi niyetli, naiflik olmaksızın sorumlu bir diyaloğu yeniden açalım. Bu çağrı bundan böyle Avrupa Parlamentosu’nun da çağrısı. Görünüşe göre de işitilmiş. İlerleyelim” demişti.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER