A3 Haber

Karantinada olması gereken kişi iki kez yakalandı: ‘Aç kalırız, mecburen çalışmak zorundayım’

Karantinada olması gereken kişi iki kez yakalandı: ‘Aç kalırız, mecburen çalışmak zorundayım’

Karantinada olması gereken kişi iki kez yakalandı: ‘Aç kalırız, mecburen çalışmak zorundayım’
Eylül 19
22:38 2020

Kızının Covid-19 testinin pozitif çıkmasıyla temaslı olduğu için evinde karantinaya alınan Mehmet İlhan, iki kez filyasyon kurallarına uymayarak işyerine gitti.

Mersin’de yaşayan 70 yaşındaki Mehmet İlhan, önceden verilen siparişleri yetiştirmek için karantinanın dokuzuncu gününde Toroslar İlçesi Turunçlu Mahallesi’deki marangoz atölyesine gitti. İhbar üzerine işyerine gelen polisler filyasyon kurallarına uymadığı gerekçesiyle tutanak tuttuğu Mehmet İlhan’ı evine gönderdi.

İlhan, bir gün sonra bu defa geldiği işyerinin kapısını içeriden kilitleyerek gizlice çalışmaya başladı. İhbar üzerine gelen polisleri görünce saklanmaya çalışan ve polise kapıyı açmak istemeyen İlhan, ısrar üzerine dışarı çıktı.

Polis ekibi İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Ekipler karantina süresinin bitmesine dört gün kalan Mehmet İlhan’ı uyararak aynı mahalledeki evine gönderdi. Polisin bilgi vermesi üzerine Mehmet İlhan’ın yanına giderek konuşan sağlık görevlileri, karantinaya uymaması halinde kendisini Kredi Yurtlar Kurumu’na göndereceklerini söyledi.

“Çalışmazsak nasıl geçineceğiz”

Hasta olmadığını ve çalışmak zorunda olduğunu söyleyen İlhan’a sağlık görevlileri, “Sen hasta değilsin ama evde eşin hasta, çocuk hasta, sen temaslı olduğun için karantinada olman gerekiyor. Evde kalıp çıkmaman gerekiyor” dedi.

İlhan, ise işyerinin kira olduğunu, borçları olduğunu ve yetiştirmesi gerekeni işleri olduğunu ifade etmesinin ardından görevlilerin uyarısıyla işyerini kapatarak evine gitti.

Sözcü’den Ali Ekber Şen’in haberine göre, İlhan şöyle konuştu: “Ben hasta değilim. Hasta olsam gelip çalışabilir miyim? 6 çocuğum var. Bu çocuklardan 1’i nişanlanmak üzere, 4’ü bekar. Birinin düğün hazırlıklarını yapıyoruz. Bunlar işsiz. 2 bin lira emekli maaşım var. Bu iş yerinin 1000 lira kirası var. Buranın vergisi var. Muhasebe ücreti var. Evin masrafı var. Çalışmazsak nasıl geçineceğiz. Daha önce sipariş edilmiş, yetiştirmem gereken iş vardı. Çalışmazsam aç kalırız, mecburen çalışmak zorundayım. Bizim gibi esnaflara devletin yardım etmesini gerekir.”

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER