Site icon A3 Haber

Bakan Koca uyardı: Lütfen dikkat edelim, aynı anda iki virüsle savaşmak zorunda kalmayalım

İnfluenza virüsünün Covid-19 ile aynı şekilde bulaştığı uyarısı yapan Bakan Koca, “Yakın mesafede, kapalı ortamda risk artar. Lütfen dikkat edelim” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Coronavirus’e karşı alınan üç tedbirin sıkı uygulandığı takdirde, grip vakalarının da azaltılmış olacağını açıkladı. Maske, fiziki mesafe ve el hijyeni konusunda uyaran Bakan Koca, “Lütfen dikkatli olalım. Aynı anda iki virüsle savaşmak zorunda kalmayalım” dedi.

İnfluenza virüsü konusunda bir uyarı yayınlayan Bakan Koca’nın Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Gribin sebebi İnfluenza virüsü, Koronavirüsle aynı şekilde bulaşır. Yakın mesafede, kapalı ortamda risk artar. Koronavirüse karşı alınan üç tedbiri sıkı uygularsak, grip vakalarını da azaltmış oluruz. Lütfen daha dikkatli olalım. Aynı anda iki virüsle savaşmak zorunda kalmayalım.”

İnfluenza virüsü nedir?

İnfluenza, başlıca burun, boğaz, bronşlar ve bazen akciğerleri etkileyen, hafif veya ağır bir seyir gösterebilen, bulaşıcı viral bir hastalıktır. A, B, C olmak üzere 3 tip influenza virüsü vardır. Grip, hasta bir insanın öksürükle havaya attığı enfekte partiküllerin sağlam insanlar tarafından solunum yoluyla alınmasıyla bulaşır. Kirli ellerle de yayılım mümkündür. Kalabalık ortamlarda kolayca insandan insana geçiş gösterir. Ilıman bölgelerde kışın yıllık salgınlar meydana getirir.

Belirtileri ne?

Mevsimsel grip yaklaşık 2 günlük kuluçka süresinin ardından ortaya çıkan ani başlangıçlı yüksek ateş, öksürük (genellikle kuru), baş ağrısı, kas ve eklem ağrıları, boğaz ağrısı, burun akıntısı veya burun tıkanıklığı, ciddi halsizlik, yorgunluk, titreme, bazen ishal ve kusma ile karakterizedir. Öksürük ağır olabilir ve 2 hafta ya da daha uzun süre devam edebilir

Exit mobile version