A3 Haber

Ege Üniversitesi’nde fanatik bir AKP yandaşı: Erdoğan hayranı daire başkanı!

Ege Üniversitesi’nde fanatik bir AKP yandaşı: Erdoğan hayranı daire başkanı!

Ege Üniversitesi’nde fanatik bir AKP yandaşı: Erdoğan hayranı daire başkanı!
Eylül 20
15:14 2020

Ege Üniversitesi’nin AKP’li rektörü Necdet Budak, üniversitenin bilgi işlem daire başkanlığına fanatik bir Erdoğan hayranını atadı. AKP’li Darıca Belediyesi’nin eski özel kalem müdürü Mücahid Vural, Ege Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı yapıldı. Vural’ın sosyal medya paylaşımları, militan bir AKP yandaşı olduğunu gözler önüne seriyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından 2017’de Ege Üniversitesi’ne rektör olarak atanan AKP’li eski Edirne milletvekili Necdet Budak, üniversitenin bilgi işlem daire başkanlığına AKP’li bir ismi getirdi.

AKP’nin Ege Üniversitesi’ndeki kadrolaşma hamlesi tüm hızıyla sürüyor. Daha önce AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılamak üzere yüzlerce akademisyeni yollara çıkartan AKP’li rektör Necdet Budak, bu “icraatını” sosyal medya hesabında duyurmuştu:

Şimdi de “Erdoğan hayranı AKP fanatiğini” daire başkanı yaptı!

AKP’li rektör Necdet Budak, şimdi de AKP fanatiği ve Erdoğan hayranı Mücahid Vural’ın atama haberini kişisel sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:

Kim bu Mücahid Vural?

1990’da Muğla’da doğan Mücahid Vural’ın biyografisinde “Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi bilgisayar programcılığı bölümünden mezun olduğu” yazılı. Sözü edilen bölüm iki yıllık bir ön lisans programı. 24 yaşındayken AKP’li Darıca Belediyesi’nin özel kalem müdürlüğüne getirilen Vural, daha sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme bölümünde eğitim yaşamını sürdürmüş. Ancak şu anda atandığı bilgi işlem daire başkanlığıyla ilgili olarak aldığı eğitim, ön lisans düzeyinde, yani iki yıllık bir eğitim.

İşte “daire başkanı Mücahid”in sosyal medya cihadı!

Mücahid Vural’ın en önemli özelliği fanatik bir Erdoğan hayranı ve militan bir AKP yandaşı olması. Bunu, sosyal medya paylaşımlarından görmek mümkün. İşte Vural’ın siyasi kimliğini gösteren birkaç paylaşım:

  • EÜ’nün yeni bilgi işlem daire başkanı, yalnızca Erdoğan hayranı değil, aynı zamanda 2. Abdülhamid hayranı… Öyle ki 2. Abdülhamid ile Erdoğan’ı özdeşleştiriyor ve onun üzerinden Erdoğan’ı övüyor. 

  • Vural, sadece Erdoğan hayranı olmakla kalmıyor, AKP-MHP blokunun oluşturduğu ve adına “cumhur ittifakı” dedikleri yapıyı da dinsel sloganlar, tekbirler eşliğinde övüyor.

  • Vural, tüm AKP’liler gibi Erdoğan’a “Reis” diye hitap ediyor.

  • Vural bir başka paylaşımında da Necip Fazıl’ın Müjde adını verdiği “şiir”inden alıntı yapıyor. Erdoğan fotoğrafıyla birlikte paylaştığı “şiir”de, “öyle bir devrim gelecek ki evvela devrimi bitirecek” deniliyor. Necip Fazıl’ın cumhuriyet ve laiklik düşmanı zihin dünyasında “bitirilecek” denilen devrimin hangi devrim olduğu anlaşılabiliyor. 

  • Vural, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “ümmetin umudu” olarak görüyor. Ümmet denildiğinde akla hilafet geliyor. Vural, bu paylaşımıyla hilafet yanlısı bir tavırla paylaşımda bulunuyor.  

  • Bir başka paylaşımda da AKP’li Cumhurbaşkanı’nın önadı ve soyadıyla oluşturulmuş bir sloganı paylaşıyor. 

  • AKP ile MHP’nin oluşturduğu ve adına “cumhur ittifakı” denilen bloku her fırsatta öven Vural, söz konusu siyasi ittifakın “yerli” ve “milli” olduğunu savunarak düşmanların çatladığını ileri sürüyor. 

  • Vural, öyle Erdoğan hayranı ki, “Erdoğan’ı bize lider yapan Allah’a şükürler olsun” diyerek, tüm fanatik AKP’liler gibi Erdoğan’ın siyasi kariyerine mistik ve metafizik bir hava katmaktan asla çekinmiyor. 

  • Vural, Erdoğan’a kişisel olarak olarak da hayran, Erdoğan’ın “gülüşünü” de ayrı sevdiğini beyan ediyor. 

  • Başka bir paylaşımda da “Erdoğan’ın kendileri için kırmızı çizgi olduğunu” açıklıyor. Aynı anlama gelmek üzere Erdoğan fanatizminin altını kırmızı kalemle çizmiş oluyor. 

  • Vural, bir kez daha Erdoğan’ın siyasi kariyerine metafizik, mistik ve dinsel bir anlam atfediyor ve “Allah”ına hamd ediyor. “Erdoğan’ın davası”ndan söz ediyor. Ömrünün en güzel zamanlarının bu davanın ortasına denk geldiğini söylüyor. Vural, neredeyse “ikinci asr-ı saadet” diyecek, demesine ramak kalıyor!  

  • Vural, her fanatik AKP’li gibi anamuhalefet partisinin genel başkanı olan Kılıçdaroğlu’na da sallamadan edemiyor. “Reis yine gömmüş” diyerek Reis’i gibi amiyane tabirleri ve sokak ağzını kullanmaktan çekinmiyor. 

  • Vural, “cumhur ittifakı” kontenjanından Devlet Bahçeli’yi de seviyor. Hatta Bahçeli için “bilge”, “değerli büyüğümüz”, “devlet adamı” gibi kıymeti kendinden menkul bir takım sıfatlar yakıştırıyor.  

 

 

 

 

 

 

About Author

Ahmet Çınar

Ahmet Çınar

Related Articles

TÜM HABERLER