A3 Haber

“Ekonomide ‘pik yaptık’ diyolar ama dip yaptık, Türkiye üçüncü kümeye düşüyor”

“Ekonomide ‘pik yaptık’ diyolar ama dip yaptık, Türkiye üçüncü kümeye düşüyor”

“Ekonomide ‘pik yaptık’ diyolar ama dip yaptık, Türkiye üçüncü kümeye düşüyor”
Eylül 20
13:29 2020

İYİ Parti Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye, ekonomide pik yapıyor” ifadelerine karşı “‘Pik yaptık’ diyorlar ama dip yaptık. Türkiye, gelişmekte olan ülkelerde en altta. Çok az kaldı, üçüncü bir alt kümeye düşmesine” dedi.

İYİ Parti Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye, ekonomide pik yapıyor” ifadelerine karşı “‘Pik yaptık’ diyorlar ama dip yaptık. Türkiye, gelişmekte olan ülkelerde en altta. Çok az kaldı, üçüncü bir alt kümeye düşmesine” dedi. Yeni ekonomik program hazırladıklarını ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 15 güne kamuoyuna duyuracağını açıklayan Paçacı, “Orta vadeli bir program. İki aşamadan oluşacak. Bir tanesi krizden çıkış ve normalleşme, üretime geçiş. Diğeri de dijital dönüşüm. Bu modelin uygulayıcısı gençler olacak” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, İYİ Parti 2. Kurultayı devam ederken ANKA’ya değerlendirme yaptı. Paçacı, “Partimiz bu üç yıllık süre içerisinde Meclis’te 43 milletvekili çıkararak grubunu kurdu. Bu başarıyı oluşturan son 50 yılda üç parti var. Anavatan Partisi, AKP ve İYİ Parti. Onların konjonktürleri farklıydı, bizimki daha farklı. Şimdi ikinci aşamaya geçtik. İkinci aşama, iktidara gelmek, iktidar sorumluluğunu üstlenmektir. Biz buna hazırız. İYİ Parti çok iyi kadroya sahip. Çok iyi genel başkana sahip. Hem milliyetçi hem Cumhuriyet değerlerine sahip. En önemli özelliği de kadın olması. İYİ Parti bugüne kadar değiştirdiği, gerçekleştirdiği hedeflerini bundan sonra da yerine getirecek” diye konuştu.

“İttifakı ilkeler üzerine kurduk”

İYİ Parti’nin ittifaklar ile ilgili yol haritası hakkında Paçacı, “Her siyasi partinin amacı tek başına iktidar olmak ama bugünkü sistem birlikteliği, işbirliği ve ittifakları öngören sistem. Bunu konuşmak için henüz erken ama buraya kadar Millet İttifakı içerisinde kaldık. Cumhuriyet Halk Partisi ile ittifak yaptık. Herhangi bir problem de olmadı. Cumhuriyet Halk Partisi ile ilgili olan bu işbirliğimizi ilkeler üzerine kurduk. Bu ilkeler olduğu sürece bir problem olacağını sanmıyorum” dedi.

“2023’e kadar bu hükümet bu ülkeyi taşıyamaz”

Türkiye’nin erken seçime gideceğini ifade eden Paçacı, “Benim kişisel kanaatim 2023’e kadar bu hükümet bu ülkeyi taşıyamaz. Dolayısıyla kamuoyu baskısı oluşacaktır. İşsizlik, yoksulluk diz boyu. Erken seçim yapmak zorunda kalacaktır. Benim şahsi kanaatim 2021 yılında Türkiye, bir erken seçim yaşayabilir” dedi.

“Ekonomide dip yaptık”

Ekonominin kötüye gittiğine ve Türkiye’nin yoksullaştığına vurgu yapan Paçacı, “Ekonomide pik yaptık diyorlar aslında dip yaptık. Gelişmiş ülkeler var, gelişmekte olan ve geride kalmış ülkeler var. Türkiye, gelişmekte olan ülkelerde en altta. Çok az kaldı, üçüncü bir alt kümeye düşmesine. Türkiye’ye bir üst kümeye çıkacağı yerden alıp bir alt kümeye düşürme noktasına getiren bir ekonomi yönetme başarılı olabilir mi” diye sordu.

“Türkiye, yasaklar, yoksulluklar ve yolsuzlar ülkesi haline geldi

Gençlerdeki istihdam problemine değinen Paçaçı, “Gençler hayat kuramıyor, bir yerde iş bulduğu zaman kendini şanslı hissediyor. Yoksulluk diz boyu. Kaldıki geldikleri dönemde yoksulluk ile mücadele edeceklerini söylemişlerdi. Yolsuzluk ile mücadele edeceklerini ve yasaklarla mücadele edeceklerini söylemişlerdi. Bugün Türkiye, yasaklar, yoksullar ve yolsuzlar ülkesi haline geldi. Bu gidiş, bu iktidarın sonudur. İlk genel seçimlerde AK Parti iktidarı gidicidir” diye konuştu.

“İki aşamalı ekonomik program hazırladık”

Ekonomi yönetimi için yeni program hazırladıklarını ve Akşener’in önümüzdeki günlerde kamuyouna duyuracağını aktaran Paçacı, “Orta vadeli bir program. İki aşamadan oluşacak. Bir tanesi krizden çıkış ve normalleşme, üretime geçiş. Diğeri de dijital dönüşüm. Bu ise dünya çok farklı bir yere gidiyor. Dolayısıyla ekonomilerde buna ayak uydurmak zorunda. Amerika’da beş büyük firmanın toplam değeri 5 trilyon 850 milyar dolar. Bundan 20 sene önce yoktu. Yani dünya başka bir yere gidiyor, ekonomiler de ayak uydurmak zorunda. Buna uygun ekonomik model hazırladık. Bu modelin uygulayıcısı gençler olacak. Dijital dünyayı çok daha iyi tanıyorsunuz, Türk ekonomisini gençlere bırakacağız” dedi.  (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER