Site icon A3 Haber

Virüs riski daha da büyürse Milli Eğitim’in B planı ne?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimin başladığı 21 Eylül’den itibaren okullarda eğitimin nasıl devam edeceğine dair bilgiler verdi. Bakan Selçuk, “Virüs riskinin büyümesi halinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın B planı var mı?” sorusuna da yanıt verdi. 

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile gerçekleştirdiği röportajı köşesine taşıdı. Selvi, koronavirüs nedeniyle ara verilen okulların bugün itibarıyla açılmasının ardından Bakan Selçuk’a yüz yüze eğitimle ilgili planlananları sordu.  İlerleyen süreçte neler yaşanacağına dair konuşan Selçuk, “21 Eylül’den sonra diğer sınıfların okula başlaması düşünülüyor. Peki o zaman hangi kriterlere göre karar verilecek?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Biz süreci başından beri Sağlık Bakanlığı’yla koordineli bir şekilde, Bilim Kurulu’nun tavsiyeleriyle şekillendiriyoruz. Bu doğrultuda kriterlerimiz belli: Sağlık ve güvenlik. Sağlık olmadan eğitim olmaz. Salgının seyrine göre Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda ve mümkün olan en kısa sürede diğer sınıf düzeylerinde de kademeli olarak yüz yüze eğitime geçmeyi planlıyoruz.”

Selvi’nin köşesine taşıdığı Bakan Selçuk’un açıklamaları şu şekilde:

Diğer sınıfların yüz yüze eğitime başlamasına hangi kriterlere göre karar verilecek?

“Meslek okullarındaki çalışmalar randevulu ve gruplar halinde olabilir”

Çocuğunun uzaktan eğitim almasını isteyen veliler ne yapmalı?

Bakanlığın B planı var mı?

Exit mobile version