Site icon A3 Haber

AKP’lilerin yeni taktiği: Haberi yalanlayamayan, “itibarım zedelendi” deyip habere erişim engeli kararı aldırtıyor

AKP’lilerin ve AKP yandaşlarının yeni sansür yöntemi, giderek yerleşiklik kazanıyor. Kendileri hakkındaki haberleri yalanlayamayan AKP’liler ve yandaşları, sulh ceza hakimliklerine “itibarımız ve saygınlığımız zedelendi” diyerek habere erişim kararı aldırtıyor. AKP Türkiyesinde sansürün yeni adı “habere erişim engeli kararı” oldu.

A3 Haber Merkezi | Bu yöntemin son örneklerinden biri de, “Altı ay önce atanan rektör, dört çeker ve ısıtmalı koltukları olan lüks makam aracı kiraladı” başlıklı haberimiz oldu. ANKA Haber Ajansı’nın servis ettiği ve 12 Eylül 2020’de yayımladığımız haber hakkında, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği, erişim engeli kararı aldı.

Mart ayında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi rektörü olarak atanan Prof. Dr. Şükrü Beydemir’in altı ay için lüks segmentte dört çeker makam aracı kiraladığını, aracı da Çaykur Yönetim Kurulu üyeliğine atanan Halil İbrahim Azal’ın annesinin şirketinin temin ettiğini, araç için altı ayda 81 bin 640 TL kira ödeneceğini duyuran haberimize, mahkeme kararıyla erişim engeli getirildi.

Temmuz’da Çaykur yönetim kurulu üyeliğine atanan Halil İbrahim Azal’ın başvurusu üzerine sansürlenen haberimize, artık ulaşılamıyor.

Son 10 ayda erişime kapatılan haberlerimiz

2019’un Kasım ayında yayına başlayan A3’ün bugüne dek erişime kapatılan, yani sansürlenen haberlerinden bazıları şöyle:

Exit mobile version