A3 Haber

İstanbul’da korkutan deprem

İstanbul’da korkutan deprem

İstanbul’da korkutan deprem
Eylül 24
16:49 2020

Marmara Bölgesi’nde, İstanbul’da da hissedilen bir deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi’nin verilerine göre, Marmara Denizi’nde 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Amerikan Deprem Araştırma Merkezi depremin büyüklüğünü 4.0 olarak açıkladı.

Deprem, Tekirdağ’a bağlı Marmara açıklarında meydana geldi. AFAD, depremin büyüklüğünün 4,2 olarak açıkladı.

Valilikten açıklama

İstanbul Valiliği, depremin ardından yaptığı açıklamada “AFAD Başkanlığından alınan bilgiye göre saat 16.38 Marmara Denizi’nde Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesi açıklarında 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul’da da hissedilmiştir. Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk şu ana kadar bildirilmemiştir. İstanbul, Tekirdağ/ Marmaraereğlisi ve hissedilen tüm il ve ilçelerimize geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

Depremin ardından Habertürk canlı yayınına bağlanan Prof. Dr. Ahmet Ercan, depremin beklenen 7 – 7.2’lik büyük depremin hangi fay kolunda olacağını gösterdiğini söyledi. Ercan, “İki kolda deprem beklentisi vardı. Tekirdağ ve İstanbul kolu. Bu deprem beklenen büyük depremin hangi kolda gerçekleşeceğini işaret etti. 1912’deki 7.4’lük deprem de bu kolda gerçekleşti. Bu deprem öncü değil ancak uyarıcı,” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER