A3 Haber

Bakan Kurum, çözümü halka bıraktı: Riskli binalarda oturmayalım, enkaz altında can aramak istemiyoruz

Bakan Kurum, çözümü halka bıraktı: Riskli binalarda oturmayalım, enkaz altında can aramak istemiyoruz

Bakan Kurum, çözümü halka bıraktı: Riskli binalarda oturmayalım, enkaz altında can aramak istemiyoruz
Eylül 25
19:02 2020

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, dün İstanbul’da meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depreme ilişkin ” 5 yıllık süreç içerisinde 1,5 milyon konutun acil dönüşümünü yapacağız. Vatandaşımıza bir kez daha duyurmak gerekirse riskli binalarda oturmayalım. Enkaz altında can aramak istemiyoruz. Gelin, bu noktada biz her türlü iş birliğine hazırız” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dün İstanbul’da meydana gelen depremlerin ardından değerlendirmede bulundu. Çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Şırnak’ta bulunan Bakan Kurum, “Önümüzdeki 5 yıllık süreç içerisinde 1,5 milyon konutun acil dönüşümünü yapacağız. Bunun merkezi İstanbul’dur. İstanbul’da bütün ekiplerimizle birlikte çalışmalarımızı yürütüyoruz. Hemen hemen her ilçemizde projemiz var” ifadelerini kullandı.

“Deprem, terör kadar tehlikeli”

Bakan Kurum, dün İstanbul’da meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depreme ilişkin yaptığı değerlendirmede, depremin terör kadar tehlikeli olduğuna vurgu yaptı. Bakan Kurum, “İstanbul’da beklenen depreme ilişkin dün bir deprem yaşadık. Bugün Şırnak’ta bu mesajı vermek de önemli, deprem, terör kadar tehlikelidir. Bu noktada biz Türkiye olarak nüfusumuzun yüzde 70’i deprem bölgesinde yaşıyoruz. Bu konuda bugüne kadar çok önemli adımlar attık. Yapmamız gereken birçok proje var. Bakanlık olarak bir hedef ortaya koyduk. Önümüzdeki 5 yıllık süreç içerisinde 1,5 milyon konutun acil dönüşümünü yapacağız. Bunun merkezi İstanbul’dur. İstanbul’da bütün ekiplerimizle birlikte çalışmalarımızı yürütüyoruz. Hemen hemen her ilçemizde projemiz var. Acil öncelikli dediğimiz alanların dönüşümünü sağlamak noktasında çalışmalarımızı hayata geçiriyoruz. Bu noktada vatandaşımıza bir kez daha duyurmak gerekirse riskli binalarda oturmayalım. Enkaz altında can aramak istemiyoruz. Gelin, bu noktada biz her türlü iş birliğine hazırız. Her türlü projeye destek vermeye hazırız. İnşallah kararlı bir şekilde şehirlerimizi depreme hazır hale getireceğiz” dedi.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER