A3 Haber

Diyanet İşleri Başkanlığı’na personel yetmiyor: 5 bin sözleşmeli personel daha alınacak

Diyanet İşleri Başkanlığı’na personel yetmiyor: 5 bin sözleşmeli personel daha alınacak

Diyanet İşleri Başkanlığı’na personel yetmiyor: 5 bin sözleşmeli personel daha alınacak
Eylül 25
13:02 2020

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kuran kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin-kayyım olmak üzere toplam 5 bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu.

A3 Haber Merkezi- Bütçesi ve personel sayısı ile tartışmaların odağında bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı’na 5 bin sözleşmeli personel daha alınacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın istihdam ettiği personel sayısı 11 yılda 47 bin artarak 130 bine yaklaşmıştı. Diyanet’in toplam personel sayısı, 101 bin 116 olduğu bildirilen Sağlık Bakanlığı’na bağlı hekim sayısını da geride bırakmıştı.

Diyanet’in bütçesi: Sekiz bakanlığı geride bıraktı

Diyanet İşleri Başkanlığı’na 2020 yılı için 11.5 milyar TL, 2021 yılı için 12.3 milyar TL ve 2022 yılı için 13.1 milyar TL ödenek verilmesi öngörülmüştü. Diyanet’e üç yıl için yaklaşık 37 milyar TL ödenek ayrılmıştı. Diyanet’in bütçesi, sekiz bakanlığı geride bırakmıştı.

Bu tartışmaların üzerine Diyanet’in internet sitesinde yayımlanan ilana göre; taşra teşkilatında boş bulunan sözleşmeli pozisyonlara, 2018 yılı KPSS puan sırası esas alınarak 4-B sözleşmeli Kuran kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım alınacak.

Bu kapsamda 1400 Kur’an Kursu öğreticisi, 3 bin 500 imam hatip ve 100 müezzin kayyımın alınacağı belirtilirken, sözlü sınava her grup için belirlenen boş pozisyon sayısının üç katı adayın çağrılacağı da ifade edildi. Kuran kursu öğreticilerinin bin 300’ü, imam hatiplerin ise bin 500’ü İlahiyat Fakültesi mezunları arasından seçilecek. Müracaatlar 6 Ekim-20 Ekim tarihleri arasında, başvuru şartlarını taşıyan adayların bizzat kendileri tarafından ‘sinav.diyanet.gov.tr’ internet adresi üzerinden gerçekleştirilecek.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER