Site icon A3 Haber

Erdoğan’dan Azerbaycan’a tam destek: Ermenistan işgal ettiği topraklardan çekilmeli!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Dün Azerbaycan topraklarına saldıran Ermenistan’ı bir kez daha kınıyorum, Azerbaycan’ın yanındayız” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde gerçekleştirilen Uluslararası Deniz Hukuku ve Doğu Akdeniz Sempozyumu’nda konuştu.

Ermenistan-Azerbaycan arasındaki gerilime ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Ermenistan’ı bir kez daha kınıyorum. Türkiye, Azerbaycan’ın yanında olmayı sürdürecektir” dedi. Erdoğan devamında da, “MİNSK üçlüsü denilen bugüne kadar yaklaşık 30 yıldır bu sorunu çözmemişlerdir. Bu sorunu çözememek için de adeta ellerinden geleni yapmışlardır. Şimdi ise akıl veriyorlar zaman zaman da tehdit ediyorlar. Nedir bu tehdit? Türk askeri burada var mı? Bunu söyleyenler Suriye’nin kuzeyinde binlerce TIR silahı oraya taşıyanlardır” dedi.

Erdoğan, Doğu Akdeniz’deki gelişmelere ilişkin ise ” Türkiye Akdeniz’de gerilimden değil, barıştan, işbirliğinden, hakkaniyet ve adaletten yanadır. Sorunları birbirimizi dışlayarak değil, bölgedeki aktörleri aynı masada toplayarak çözebiliriz. Gelin tekrar Akdeniz’i barış havzasına çevirelim” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

Exit mobile version