A3 Haber

Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın maratonu koronavirüs nedeniyle bu yıl online koşulacak

Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın maratonu koronavirüs nedeniyle bu yıl online koşulacak

Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın maratonu koronavirüs nedeniyle bu yıl online koşulacak
Eylül 29
22:54 2020

Ali İsmail Korkmaz’ın anısına kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın bu yılki maratonu koronavirüs salgını nedeniyle online koşulacak.

A3 Haber Merkezi- Eskişehir’deki Gezi eylemlerinde polisler ve esnaf tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın anısına kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın (ALİKEV) bu yılki maratonu koronavirüs nedeniyle online koşulacak.

Pandemi önlemleri nedeniyle bu yıl 15K, 10K ve 5K etapları sanal olarak gerçekleşecek maratonun, 42K etabı ise sınırlı sayıda katılımcıyla koşulacak.

ALİKEV’in web sitesinde maratonla ilgili şu çağrı metnine yer verildi: “Pandemi süreciyle birlikte dünyadaki eşitsizlikler giderek derinleşmeye başladı. Yaşanılan ekonomik ve sosyal kriz hepimizi sarsıyor. Ama gençlerimiz bu süreçten en fazla etkilenen kesimlerin başında geliyor. Birçok genç okul hayatına destek olan işlerini kaybetti. Birçoğu imkansızlıklar yüzünden online olan gerçekleştirilen derslerine giremiyor. Bu yüzden bugün desteğinize her zaman olduğundan daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. İçinde bulunduğumuz dönemi ancak dayanışma ve bir araya gelerek atlatabileceğimize inanıyoruz.

Bu sene de İstanbul Maratonu’nda gençlerin eğitimine destek olmak için adımlarımızı atacağız. Yeniden onlarca gencin düşlerini gerçek kılmak için güçlerimizi birleştireceğiz. Belki bu sene yan yana olamayacağız ama #AdımlarımızHerYerde olacak. Sizler de 7-8 Kasım 2020 tarihlerinde, dilediğiniz yerde adım atarak Ali İsmail’in ve onlarca gencin düşlerindeki dünyayı kurmamıza destek olabilirsiniz.”

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER