A3 Haber

AYM, Osman Kavala’nın bireysel başvurusunun karara bağlanmasını erteledi

AYM, Osman Kavala’nın bireysel başvurusunun karara bağlanmasını erteledi

AYM, Osman Kavala’nın bireysel başvurusunun karara bağlanmasını erteledi
Eylül 29
11:13 2020

Anayasa Mahkemesi Birinci Bölümü, tutuklanmasına gerekçe gösterilen Gezi davasından beraat etmesine rağmen yeni suçlamalarla cezaevinde tutulan, bin 64 gündür cezaevinde bulunan iş insanı Osman Kavala’nın bireysel başvurusunun karara bağlanmasını erteledi.

Anayasa Mahkemesi, Gezi Davası’ndan beraat eden ancak cezaevinden salıverilmeden ‘casusluk’ gerekçesiyle yeniden gözaltına alınan iş insanı Osman Kavala’nın tutukluluğunun hukuki olmadığına ilişkin yaptığı bireysel başvurusunu erteledi.  Anayasa Mahkemesi’nin, Kavala’nın yeni bir dosyadan tutuklanmış olduğunu, bu dosyaya ilişkin iddianamenin tamamlanma aşamasına geldiğini ve bu dosyanın incelenmesi gerektiğini tartışarak erteleme kararını verdiği öğrenildi. Yüksek Mahkeme, başvurunun ne zaman karara bağlanacağı konusunda ise gün belirlemedi.

Cezaevi çıkışı gözaltına alındı 

Osman Kavala, ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılandığı Gezi davasından 18 Şubat’ta beraat etmiş, hakkında başka bir soruşturma olduğu gerekçe gösterilerek tekrar gözaltına alınmıştı. Kavala, 9 Mart’ta 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ‘casusluk’ suçlamasıyla bir kez daha tutuklandı.

2017’den beri tutuklu 

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de Aralık 2019’da Osman Kavala’nın siyasi nedenlerle tutuklandığına hükmederek ihlalin ortadan kalkması için derhal tahliye edilmesi çağrısı yapmıştı. AİHM, yetkili mahkemenin karara uymaması üzerine, Osman Kavala kararının uygulanması için denetim süreci başlatmıştı. Osman Kavala, Gezi davası soruşturmaları kapsamında Ekim 2017 yılında gözaltına alınıp, tutuklanmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER