A3 Haber

Cinsel istismar iddialarını haber yapan iki gazeteci tutuklandı

Cinsel istismar iddialarını haber yapan iki gazeteci tutuklandı

Cinsel istismar iddialarını haber yapan iki gazeteci tutuklandı
Eylül 29
10:58 2020

Kocaeli’de yerel yayın yapan haber portalı Kocaeli Halk Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Faruk Bostan ve yazı işleri müdürü Bülent Karagöz, Kartepe ilçesinde yaşandığı iddia edilen cinsel istismarı haberleştirdikleri için ‘iftira’ suçlamasıyla tutuklandı. “Kartepe AKP’nin tecavüz çetesi” başlığıyla yayımlanan haberde iddialara konu olan kişiler hakkında herhangi bir soruşturma yapılmadı.

Kartepe ilçesinde yaşandığı iddia edilen cinsel istismar hakkında 26 Eylül Cumartesi günü, “Kartepe AKP’nin tecavüz çetesi” başlıklı bir haber yayınladı. Gazetenin imtiyaz sahibi Faruk Bostan ve yayın yönetmeni Bülent Karagöz, haberde adı geçen kişilerin şikayetçi olması üzerine başlatılan iftira soruşturması sebebiyle dün sabah Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü’nde ifade verdi. Bostan ve Karagöz, ifade işlemlerinin ardından Kocaeli Adliyesi’ne sevk edilerek tutuklandı.

Savcılıktan açıklama

Gazete Duvar’dan Ogün Akkaya’nın aktardığına göre, İki gazetecinin tutuklanmasının ardından açıklama yapan Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, Bostan ve Karagöz’ün iftira suçundan tutuklandığını duyurdu. Savcılıktan yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“www.kocaelihalkgazetesi.com isimli internet sitesinde 26 Eylül 2020 tarihinde yayınlanan ‘Açıklıyoruz: Kartepe AKP’nin Tecavüz Çetesi’ başlıklı içerikte, Kartepe ilçesinde H.Y isimli 17 yaşındaki mağdur çocuğa yine içerikte isim kodlarının ve siyasi görevlerinin paylaşıldığı kişilerce cinsel istismarda bulunulduğu iddia edilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturmada, mağdur H.Y.ye yönelik cinsel istismar olayında haberde adı geçenlerin ilgilerinin bulunmadığı tespit edilerek, haberi yapan ve yaptıran kişiler hakkında iftira suçundan soruşturma başlatılmıştır. Toplanan delillere göre bahse konu haberi yapan ve yaptıran Şüpheliler F.B. ve B.K., iftira suçunu işledikleri konusunda kuvvetli suç şüphesi oluştuğu değerlendirilerek gözaltına alınmış, sorguları yapılarak Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince iftira suçundan tutuklanmışlardır.”

Haberde adı geçenler hakkında soruşturma yok

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından pazar günü yapılan açıklamada ise haberde adı geçen kişiler hakkında herhangi bir soruşturmanın bulunmadığı belirtilerek, “Haberde, E.Ş., M.S., A.G. ve G.T. isimli kişilerin ifade verdiği ve gözaltına alındığı, F.B., F.K., N.A., E.Ş., M.S. ve B.M. isimli kişilerin de savcılığa çağrıldığı ve avukatlarıyla gidecekleri yönünde bir bilgiye ver verilmiş ise de Cumhuriyet Başsavcılığımız kayıtlarının tetkikinde, bahsi geçen konu ve kişilerle ilgili yürütülen herhangi bir soruşturma bulunmadığı anlaşılmıştır” denildi.

Gazetenin tutuklanan genel yayın yönetmeni Bülent Karagöz ise yaptığı savunmada, “Kartepe ilçesinde ikamet eden H.Y. adlı kız çocuğunun 13 yaşından beri bir çok kez tecavüze uğradığına ilişkin, bizim gibi yerel internet sitelerinde haberler yayınlandığını gördüm. Haber metni içerisinde kısaltılmış isimlere vakıf değilimdir. Bu haberi insani değerler doğrultusunda yaptım. Kimseye iftira atmadım. Hakkımdaki iftira suçlamasını kabul etmiyorum” dedi

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER