A3 Haber

Azerbaycan’ndan kararlılık mesajı: Ermeni güçleri Dağlık Karabağ’dan çekilene dek devam edeceğiz

Azerbaycan’ndan kararlılık mesajı: Ermeni güçleri Dağlık Karabağ’dan çekilene dek devam edeceğiz

Azerbaycan’ndan kararlılık mesajı: Ermeni güçleri Dağlık Karabağ’dan çekilene dek devam edeceğiz
Eylül 30
19:44 2020

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Azeri ordusunun Ermeni güçleri Dağlık Karabağ’dan tamamen çekilinceye kadar bölgedeki operasyonlara devam edeceğini belirtti. Türkiye’den de Azerbaycan’a destek mesajı geldi. Bakan Hulusi Akar, “Türkiye, Azerbaycan’ı desteklemeye devam edecek” dedi.  

Azeri Dışişleri, dün Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Daimi Konseyi’nin özel toplantısında Azeri temsilci tarafından yapılan açıklamayı yayımladı. Bakanlık, “Toplantıda Azerbaycan’ın AGİT Daimi Temsilcisi, AGİT Minsk Grubu’nun Bakü’nün niyetinin ciddiyetini en nihayetinde anlayacağını umduğunu dile getirdi. AGİT Minsk Grubu, bölgede barışın sağlanması için Ermeni askerlerinin işgal edilen topraklardan tamamen ve koşulsuz olarak çekilmesini talep etmeli. Bu gerçekleşinceye dek Azerbaycan, meşru askeri operasyona devam edecek” ifadelerini kullandı.

Açıklamaya göre daimi temsilci, Dağlık Karabağ’da 27 Eylül’de yeniden alevlenen çatışmaların Ermeni ordusunun provokasyonlarının bir sonucu olduğunu vurguladı.

Azeri temsilci, “AGİT gibi uluslararası kuruluşlar, Ermenistan hükümetinin provokatif ve işgalci eylem ve açıklamalarına gereken tepkiyi göstermedi. Ayrıca uluslararası kuruluşlar, Helsinki Nihai Senedi’nin ilkelerinin uygulanması konusunda seçici davranıp çifte standart uyguluyor ve bir ceza verilmemesi, Ermenistan için yeni provokasyonların yolunu açıyor” diye konuştu.

Türkiye’den Azerbaycan’a tam destek

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İngiltere merkezli ‘The Centre for British-Turkish Understanding (CBTU)’ tarafından internet üzerinden düzenlenen ‘Değişen Küresel ve Bölgesel Güvenlik Ortamında Türkiye’ başlıklı programda konuştu.

Konuşmasında Ermenistan ile Azerbaycan arasında yaşanan çatışmaya değinen Akar, Erivan’ın bir kez daha bölgede barış ve istikrarın önündeki en büyük engel olduğunu gösterdiğini kaydetti. Akar, şöyle devam etti:

“Karabağ ve çevresindeki bölgelerin yasa dışı işgali, Azerbaycan’da bir milyondan fazla kişinin ülke içinde yerinden edilmesine yol açtı. Bölgede barış ve istikrarın sağlanması için bu bölgelerdeki Ermeni işgaline son verilmesi gerekiyor. Türkiye, halkını ve toprak bütünlüğünü koruyan Azerbaycan ile dayanışma içinde ve onu desteklemeye devam edecek.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER