A3 Haber

Bakan Koca “sorun yaşamadık” demişti: Öğrenciler koronavirüse yakalandı, tüm sınıf karantinaya alındı

Bakan Koca “sorun yaşamadık” demişti: Öğrenciler koronavirüse yakalandı, tüm sınıf karantinaya alındı

Bakan Koca “sorun yaşamadık” demişti: Öğrenciler koronavirüse yakalandı, tüm sınıf karantinaya alındı
Eylül 30
23:27 2020

Mersin’deki bir ilköğretim okulunda, koronavirüse yakalanan öğrencilerin derse girmesi nedeniyle tüm sınıf karantinaya alındı.

Mersin’in Akdeniz ilçesinde, Hürriyet İlköğretim Okulu’nda koronavirüs (Covid-19) testi pozitif olan birkaç öğrencinin derse girdiği ortaya çıktı. Bunun üzerine öğretmen ve öğrencilerin karantinaya alınmasına karar verildi. Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitime, ana sınıfı ve birinci sınıflarda 21 Eylül’de yeniden başlandı.

Mersin’de Hürriyet İlköğretim Okulu’nda testi pozitif çıkan birkaç öğrencinin derse girdiğinin tespit edilmesinin ardından tüm sınıf, öğretmenle birlikte karantinaya alındı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, “Biliyorsunuz uzaktan eğitimde eksiklikler devam ediyor. İnternet erişiminde tutun, çocuk işçiliğine kadar, yine okula gitmediği için erken yaşta evlendirilen kız çocuklarımızdan tutun tarım emekçilerinin çocuklarını kadar eğitimde eşitsizlik uzaktan eğitim sürecinde gittikçe büyüdü” dedi.

“Yüz yüze eğitim de her şey tamam denmesine rağmen büyük eksiklikler yaşandı” diyen Sümbül, “İşte dün Hürriyet İlköğretim Okulu’nda bir sınıfta birkaç öğrencinin pozitif olması ve okula gelmesiyle tüm sınıf ve öğretmen arkadaşımız karantinaya alındı” ifadelerini kullandı.

Benzer pek çok örnek olduğunu söyleyen Sümbül, “Buna benzer Türkiye’de yüzlerce örnek var. Bizim bunu açıklamamız MEB’in zoruna gidiyor. Böyle bir yaklaşım olamaz, tam tersi bu sorumluluğu onların yerine getirmesi gerekiyor. Bu süreç eğitimin tüm taraflarıyla birlikte yönetilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Fahrettin Koca, “sorun yaşamadık” demişti

Öte yandan Bakan Fahrettin Koca okullarda salgının durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, “Şu ana kadar hazırlık ve 1. sınıflarla ilgili ciddi bir sorun yaşamadık. Pazartesi günü Kabine toplantısında da bilim kurulunun önerisi gündeme alınmış olur. Önümüzdeki haftalar bilim kurulunun düşündüğü, 2 sınıflar, 8. sınıflar ve 12 sınıflar için önerisi var. Karar aşamasına gelirse zaten açıklanmış olur” demişti. (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER