A3 Haber

Çapaklı köylüleri direniyor: Erdoğan’ın imzasıyla çıkarılan kamulaştırmaya karşı miting düzenlendi

Çapaklı köylüleri direniyor: Erdoğan’ın imzasıyla çıkarılan kamulaştırmaya karşı miting düzenlendi

Çapaklı köylüleri direniyor: Erdoğan’ın imzasıyla çıkarılan kamulaştırmaya karşı miting düzenlendi
Ekim 01
14:09 2020

Manisa Salihli’nin Çapaklı köyünde kurulmak istenen biyogaz enerji santrali ve gübre üretim merkezi için Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla çıkan kararname ile köylülerin tarım arazileri kamulaştırıldı. Köylüler kamulaştırma kararına karşı bir kez daha miting yaparak santrale karşı olduklarını haykırdı.

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Çapaklı köyünde kurulmak istenen biyogaz enerji santrali ve gübre üretim merkezine karşı köylülerin direnişi sürüyor. Çapaklı köyünde önce biyogaz santralı için 33 dönüm arazi kamulaştırıldı. Köylüler, tek geçim kaynağı olan arazilerini korumak için eylem başlattı. Zaman zaman jandarma ile karşı karşıya geldiler.

Santralı engellemek isterken bu kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de 23 Eylül’de bir kararname yayımlanan kararname ile 140 dönüm arazi için ‘acele’ kamulaştırma kararı çıktı.  Köylüler verdikleri dilekçelerle, yürütmeyi durdurma istemiyle açtıkları davayla karşı olduklarını anlatmalarına rağmen alınan bu kamulaştırma kararını tarım ve hayvancılığı bölgeye bitireceğini ifade ediyor.

Daha önce de köy mitingi düzenleyen köylüler, tekrar Çapaklı köy meydanında bir araya gelerek bir kez daha santrale karşı olduklarını haykırdılar. Mitinge köylü kadınların yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti. Kadınlar mitingte sık sık slogan attılar ve tepkilerini yüksek sesle dile getirdiler.

“Meclis’te bu mücadeleyi sürdürüceğiz”

Köylülerin mitingine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile çok sayıda çevre derneği ve doğa savunucuları da katılarak destek verdiler. CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, santralin halk tarafından istenmediğini belirterek, “Bu tesiste kamu yararı yok, bir müteahhit bir yatarımcının yararı var. Avukatlar bu işin hukuk boyutunu inceleyecekler, bizler de Meclis’te bu mücadeleyi sürdürüceğiz” dedi.

Santrale karşı verilen mücadelenin Türkiye’ye örnek olacağını dile getiren Özel, “Verdiğiniz mücadele ile Türkiye’ye örnek oluyorsunuz. Sizlere saygı duyuyoruz, mücadeleniz bizim mücadelemizdir, yolunuz yolculuğumuzdur. Hep birlikte kazanacağız. Yüreğinizdeki inanç hiç eksilmesin, iyi ki varsınız” diyerek topraklarını savunan köylülere teşekkür etti. (ANKA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER