A3 Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bahçeli’ye “Anayasa Mahkemesi” desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bahçeli’ye “Anayasa Mahkemesi” desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bahçeli’ye “Anayasa Mahkemesi” desteği
Ekim 01
16:33 2020

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin “Anayasa Mahkemesi yeni baştan yapılanmalıdır” çıkışına destek verdi. Erdoğan, “Parlamento yeni bir yapılanmaya giderse yeni bir adım atarsa seve seve ben de katılırım” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Anayasa Mahkemesi yeni baştan yapılanmalıdır” çıkışına destek verdi. Erdoğan, “Parlamento yeni bir yapılanmaya giderse yeni bir adım atarsa seve seve ben de katılırım” dedi. Erdoğan, HDP’lilerin protestosu için, “Varlığı ile yokluğu arasında fark yok, onların her zaman yeri ya dağdır ya sokaklardır” dedi.

Erdoğan, TBMM Genel Kurul kürsüsünde yaptığı konuşması sonrası kuliste gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, “İdamla ilgili karar çıktığında, bana geldiğinde ben onaylarım. Meclis idamla ilgili olumlu bir karar verdiğinde onaylarım” dedi.

Anayasa Mahkemesi’nin yapısının değiştirilmesi ile ilgili soruya Erdoğan, “Parlamento yeni bir yapılanmaya giderse yeni bir adım atarsa seve seve ben de katılırım” yanıtı verdi.

HDP açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP’nin Genel Kurul’a gelmemesine ilişkin “Varlığı ile yokluğu arasında fark yok, onların her zaman yeri ya dağdır ya sokaklardır” ifadelerini kullandı.

COVİD vakalarının doğruluğunun tartışmalı hale gelmesi hakkında Erdoğan, “Bilim Kurulu’nda bilim insanları var. Bununla ilgili her türlü düşüncelerini, araştırmalarını yapıyor. Tabi üzüntümüz var, sayı buralara kadar çıkmaması en büyük beklentimizdi. Tavsiyelerimize uyarsak her şey değişecek” dedi.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER