A3 Haber

Mezopotamya Ajansı, Sendika.org ve Yeni Demokrasi’ye erişim engeli

Mezopotamya Ajansı, Sendika.org ve Yeni Demokrasi’ye erişim engeli

Mezopotamya Ajansı, Sendika.org ve Yeni Demokrasi’ye erişim engeli
Ekim 01
00:29 2020

Sendika.org, Mezopotamya Ajansı ve Yeni Demokrasi’ye BTK kararıyla erişim engellendi.

Mezopotamya Ajansı’nın (MA) internet sitesine erişim engellendi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından verilen kararda, “Bu internet sitesi (mezopotamyaajansi22.com) Gaziantep Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen 30/09/2020 tarih ve 2020/5419D.iş sayılı karara istinaden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından koruma tedbiri uygulanmaktadır” denildi.

Siteye “mezopotamyaajansi24.com” adresi üzerinden ulaşılabilir.

Sendika.org’a da erişim engeli

Öte yandan Sendika.org’un internet sitesinin de engellendiği duyuruldu. Paylaşımda, “AYM açın diyor, Sulh Ceza Hakimliği kapatıyor: Sendika.Org’a 63. erişim engeli, sendika64.org yayında! Gaziantep 2. Sulh Ceza Hakimliği’nin 30 Eylül 2020 tarihli kararı ile sitemiz 63. kez erişime engellendi. Yani adresimiz sendika64.org ile yeniden yayındayız” denildi.

Yeni Demoktasi’ye yedinci kez erişim engeli

Son olarak ise Yeni Demokrasi gazetesinin internet sitesi yedinci kez erişime engellendi.

Konuyu Twitter üzerinden duyuran Yeni Demokrasi “İnternet sitemiz Antep 2. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla BTK tarafından erişime engellenmiştir. Devrimci basın olarak susmadık, susmayacağız! En kısa zamanda yeni adresimizle yayın akışımıza devam edeceğiz” açıklaması yaptı.

AYM ihlal kararı vermişti

Sendika.Org’da yer alan habere göre Anayasa Mahkemesi (AYM), Sendika.Org’un 25 Temmuz 2015’te TİB tarafından getirilen erişim engeline karşı Ekim 2015’te yaptığı başvuruyu 11 Mart 2020’de görüştü ve ihlal kararı verdi.

Bu karar, AYM’ye yapılan ilk başvurunun üzerinden 5 yıl geçmesinin ardından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) yapılan başvuru sonrası geldi.

AYM’nin 11 Mart’ta verdiği ihlal kararı ise 2 Mayıs tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. AİHM başvurusunun ardından alelacele alınan kararda Sendika.Org’un erişime açılması istense de 5 yıl boyunca yaşanan ihlallere ilişkin iddia ve beyanların dikkate alınmadığı görüldü.

Sendika.Org’un erişime engellenmesinin üzerinden tam 5 yıl, AYM’nin “açılsın” diye karar almasının üzerinden 203 gün geçerken, Sendika.Org alan adı üzerindeki erişim engeli kalkmadığı gibi Sendika63.Org’a da erişim engeli getirildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER