A3 Haber

65 yaş ve üstü vatandaşlara kısıtlamalar yayılıyor: Bir ilde daha karar alındı

65 yaş ve üstü vatandaşlara kısıtlamalar yayılıyor: Bir ilde daha karar alındı

65 yaş ve üstü vatandaşlara kısıtlamalar yayılıyor: Bir ilde daha karar alındı
Ekim 03
18:01 2020

Adıyaman Valiliği, koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşlara bazı kısıtlamalar getirildiğini duyurdu.

A3 Haber Merkezi- Adıyaman Valiliği’nden yapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca yeni kısıtlama kararları alındığı bildirildi.

Bu kararlarla 65 yaş ve üzeri vatandaşların sağlığının korunmasının amaçlandığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi: “Covid-19 tanılı ya da temaslısı bazı vatandaşların, acil işlerini gerekçe göstermek suretiyle evde izolasyon yükümlülüklerini ihlal ettikleri, sosyal hayata katılmak suretiyle halk sağlığını ciddi anlamda riske attıkları, yine vatandaşlarımızın düğün, nişan, cenaze vb. sosyal faaliyetlerde ve toplu ulaşım araçlarında kalabalık olarak bir araya gelmek suretiyle hastalığın yayılımını artırdıkları, bu durumun özellikle 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın sağlığı açısından ciddi şekilde tehlike oluşturduğu değerlendirildi. 6 Ekim Salı gününden itibaren, 65 yaş ve üzerindeki vatandaşların sağlığını korumak amacıyla sokağa çıkma saatlerinin 10.00 ile 16.00 saatleri olarak yeniden belirlendi. Covid-19 hastalığı ile mücadele çalışmaları gereği risk grubunda yer alan 65 yaş ve üzeri vatandaşların sağlıklarının korunabilmesi amacıyla, düğün, kına, nikah, nişan, mevlit, sünnet gibi toplu olarak bulunmaya neden olacak merasimlere katılımlarının kendisinin veya eşinin 1’inci ve 2’nci derece akrabaları hariç anne, baba yasaklandı. 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız sinema, konser, tiyatro, gösteri merkezi, lunapark, gibi sosyal faaliyetleri ile kalabalık organizasyonlara katılamayacak. Sosyal mesafeye uyulması zor olan çay ocakları, kahvehaneler vb. yerlere girişlerine izin verilmeyecek. Spor merkezleri, spor tesisleri ve spor salonlarında takım ve temas halindeki sporlar, eğlence amaçlı maçlar futbol, basketbol, voleybol, tekvando, güreş, veya kişilerin birbirleriyle yakın temasını gerektiren antrenman ve faaliyetlere bireysel sporcu olarak, ayrıca tüm spor müsabakalarına seyirci olarak katılamayacak.”

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER