A3 Haber

“Can” adlı maymun Fatma Şahin’in kolunu ısırmaya çalıştı, mikrofonu alıp yere fırlattı

“Can” adlı maymun Fatma Şahin’in kolunu ısırmaya çalıştı, mikrofonu alıp yere fırlattı

“Can” adlı maymun Fatma Şahin’in kolunu ısırmaya çalıştı, mikrofonu alıp yere fırlattı
Ekim 05
09:43 2020

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde yapımı tamamlanan “Şempanze Adası” 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde düzenlenen etkinlik ile kapılarını ziyaretçilerine açtı. Bahçenin maskotu maymunu kucağına alan Şahin zor anlar yaşadı. Maymun “Can” kolunu ısırmaya çalıştığı Şahin’in kendisine uzattığı mikrofonu alıp yere fırlattı.

1000 dönüm arazi üzerine kurulu, 350 türden 7 bin 500 hayvanın barındığı, dünyanın dördüncü, Türkiye’nin ise en büyüğü olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde 1500 metrekare alan üzerine kurulan ve bir buçuk yılda yapımı tamamlanan Şempanze Adası’nda yedi üyenin yazlık ve kışlık barınakları bulunuyor. Kışlık bölmelerinin alttan ısıtmalı olduğu adada gebe hayvanların doğum odası bulunurken, kırılmaz camlar ile tasarlanan bölmeler ziyaretçilere şempanzeleri daha rahat görme imkanı sunuyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, düzenlenen etkinlikte vatandaşlarla bir araya geldi. Hayvanat bahçesinin maskotu olan maymun ‘Can’ı kucağına alan Şahin zaman zaman zor anlar yaşadı. Maymun ‘Can’ kolunu ısırmaya çalıştığı Şahin’in kendisine uzattığı mikrofonu alıp yere fırlattı. Vatandaşlar da yakından görme fırsatı bulduğu hayvanlarla bol bol fotoğraf çektirdi.

Gaziantep’te 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir barınak yapılacağını anlatan Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler ise sokak hayvanlarının daha rahat harekete edebileceği, sosyal donatı alanlarına sahip yeni bir köpek barınağı ve rehabilitasyon merkezinin faaliyete geçirileceğini kaydetti. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER