A3 Haber

Çok eşliliği savunup, medeni kanunu hedef almıştı: GATA’nın tarikatçı başhekim yardımcısı görevden alındı

Çok eşliliği savunup, medeni kanunu hedef almıştı: GATA’nın tarikatçı başhekim yardımcısı görevden alındı

Çok eşliliği savunup, medeni kanunu hedef almıştı: GATA’nın tarikatçı başhekim yardımcısı görevden alındı
Ekim 05
13:48 2020

GATA başhekim yardımcısı olarak görev yapan Dr. Ali Edizer, tepki çeken açıklamalarının ardından Sağlık Bakanlığı tarafından sözleşmesi feshedilerek görevinden alındı.

Eski adıyla GATA, yeni adıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekim yardımcısı olarak görev yapan Dr. Ali Edizer’in çok eşliliği savunan ve Medeni Kanun’un kaldırılmasını isteyen açıklamaları sosyal medyada tepkilere yol açtı. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu tarafından hakkında inceleme başlatılan Edizer, sözleşmesi feshedilerek görevinden alındı.

Görevden alınan Ali Edizer ilk kez konuştu

Görevden alınan Ali Edizer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Aldım, kabul ettim Sayın bakanım Fahrettin Koca. Başım üstüne” ifadelerine yer verdi.

Ne olmuştu?

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin başhekim yardımcılığı görevini yürüten Dr. Ali Edizer, sosyal medya hesaplarından Medeni Kanun’u ve tek eşliliği hedef alan paylaşım yaptı. Edizer, gündem olması ardından açıklama yaparak sözlerini savunmuştu.

Son dönemde özellikle Sağlık Bakanlığı’nda Menzil tarikatı mensuplarının kadrolaştığı iddiaları konuşulurken, Ali Edizer’in aynı tarikattan olduğu öne sürülmüştü.

Edizer’in paylaşımlarında sık Semerkant Dergisi ve Beşir Derneği gibi Menzil Tarikatı bağlantılı kuruluşlar ile @Gizli_Gölge ve @HasemiErol gibi aynı tarikattan hesapların paylaşımlarına yer vermesi de dikkat çekmişti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ali Edizer’in paylaşımıyla ilgili olarak Twitter hesabından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştüğünü duyurmuştu.

Özel, “Sosyal medya paylaşımları nedeniyle GATA’nın Başhekim Yardımcısı Ali Edizer’e partimizde ve kamuoyunda duyulan büyük rahatsızlığı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ilettim. Sayın Bakan duyduğu rahatsızlığı ifade etti, yarın gereğinin yapılacağını iletti” açıklamasında bulunmuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER