A3 Haber

Bloomberg: Türkiye S-400’leri gelecek hafta test edecek

Bloomberg: Türkiye S-400’leri gelecek hafta test edecek

Bloomberg: Türkiye S-400’leri gelecek hafta test edecek
Ekim 06
17:40 2020

Türkiye’nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerini gelecek hafta test etmeyi planladığı belirtiliyor. S-400’ler Sinop yolunda görüntülenirken, Türkiye’nin gelecek hafta bataryaları deneyeceği ama aktive etmeyeceği ifade edildi.

A3 Haber Merkezi- Türkiye’nin Rusya’dan aldığı ve ABD’yle kriz yaratan S-400 hava savunma sistemlerinin bataryasını gelecek hafta test etmeyi planladığı iddia edildi. Bloomberg ajansı haberi konuyla ilgili bilgi sahibi olduğu belirtilen kaynaklara dayandırırken, eş zamanlı olarak S-400 sistemleri Sinop’a sevk edilirken görüntülendi.

Bloomberg’e konuşan kaynaklar, Türkiye’nin bataryaları aktive etmeyeceğini belirtti. Buna göre, Karadeniz kıyısındaki bir noktada ekipmanlar ile personel test edilecek. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde ise S-400 sisteminin radar bileşenleri dahil bazı parçaları Sinop yolunda görülüyor.

İlgili haberler Milli Savunma Bakanlığı tarafından henüz doğrulanmış değil.

Jens Stoltenberg: Yaptırımlara yol açabilir

Öte yandan, Türkiye’nin bir NATO üyesi olarak Rus yapımı S-400 sistemlerini almış olması Batı dünyasıyla sorun yaratmaya devam ediyor. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg dün Ankara’dan yaptığı açıklamada Türkiye’yi S-400’lerin konuşlandırılması yerine alternatif çözümler bulmaya çağırmış, “S-400’ler müttefik ülkelerin uçaklarına karşı bir risk oluşturabilir ve Amerikan yaptırımlarına yol açabilir” demişti.

Yunan basını ise önceki gün, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun geçen haftaki Yunanistan ziyaretini S-400’lerin tetiklediğini iddia etmişti. Kathimerini gazetesi, Türkiye’nin Doğu Akdeniz krizinin tırmandığı 27 Ağustos’ta, Yunanistan’ın güney Avrupa ülkeleriyle ortak tatbikattan sönen F-16’larını tespit etmesi için S-400’lerini aktive ettiğini öne sürmüştü. Haberde, bu adımın ABD’de alarm yarattığı iddia ediliyordu.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER