A3 Haber

Mezopotamya Ajansı’nın Van bürosuna polis baskını: Dört gazeteci gözaltında

Mezopotamya Ajansı’nın Van bürosuna polis baskını: Dört gazeteci gözaltında

Mezopotamya Ajansı’nın Van bürosuna polis baskını: Dört gazeteci gözaltında
Ekim 06
09:46 2020

Mezopotamya Ajansı (MA) Van Bürosu muhabirlerinin evine polis baskın düzenledi. MA muhabirleri Adnan Bilen ve Cemil Uğur ile Jinnews muhabiri Şehriban Abi ve Nazan Sala gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı Van bürosu ve Jinnews’in Van muhabirlerinin aralarında olduğu 4 gazetecinin evi sabah saatlerinde polis tarafından basıldı. Baskınlarda MA muhabirleri Adnan Bilen ve Cemil Uğur, Jinnews muhabiri Şehriban Abi ile gazeteci Nazan Sala gözaltına alındı. Baskınlarda evleri didik didik arayan polisler, gazetecilerin fotoğraf makinelerine, kamera ve teknik malzemelerine el koydu.

Polisler ayrıca MA bürosunda da arama başlattı. Ajans çalışanlarının bürodaki aramaya katılmasına da izin verilmedi.

Helikopterden atılmayı belgelemişti

Gözaltına alınan gazeteci Cemil Uğur, Van’ın Çatak ilçe kırsalında operasyona çıkan askerlerin gözaltına aldığı Servet Turgut ve Osman Şiban’ın helikopterden atıldıklarına dair iddiayı gündeme getirmiş ve bu iddiayı hastane raporuyla desteklemişti.

Yine, Şiban’ın gördüğü işkence ve tanıkların ifadeleri başta olmak üzerine olaya dair çok sayıda bilgiyi kamuoyunun gündemine getirmişti.

Helikopterden atıldığı belirtilen Turgut, 20 gün yoğun bakım servisinde yaşam mücadelesi vermiş ve sonrasında yaşamını yitirmişti. Van Valiliği, daha sonra olaya dair yayın yasağı kararı vermişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER