A3 Haber

Filyasyon ekipleri: Masa tabure sohbetleri de virüs yayıyor

Filyasyon ekipleri: Masa tabure sohbetleri de virüs yayıyor

Filyasyon ekipleri: Masa tabure sohbetleri de virüs yayıyor
Ekim 07
09:11 2020

Rize’de filyasyon ekipleri, çay ocakları önünde masa etrafında taburelerde oturularak yapılan sohbetlerin koronavirüs bulaş riskini artırdığını belirledi.

Rize’de koronavirüs testi pozitif çıkanlar üzerinde yapılan değerlendirmelerde son günlerde virüsün yayılışında çay ocakları önündeki masa etrafında taburelerde oturularak yapılan sohbetlerin etkili olduğu belirlendi. Masa etrafında taburelerdeki çay sohbetleri sırasında sosyal mesafe ve maske kuralını ihlal edenler nedeniyle virüsün yayılımının artması üzerine uyarılar yapılmaya başlandı.

Vali Kemal Çeber de artan tehlikeyi yerinde görmek ve tedbirleri gözden geçirmek için sokağa çıktı, denetimlerde bulundu. Cadde ve sokakları gezen Vali Çeber, çay ocakları önünde oturanların yanına gitti, vatandaşları maske ve sosyal mesafe kuralına uymaları yönünde uyardı.

Rize’nin bir kültürü olan çay ocakları önünde masa etrafındaki taburelerde sohbeti yasaklamak istemediklerini belirten Vali Kemal Çeber, “Filyasyon ekipleri Covid testi pozitif çıktıktan sonra alan taraması yaptığında, aynı trafikteki kara noktalar gibi ana bulaş noktalarına ulaşmaya çalışıyor. Bir zamanlar bulaş noktaları düğünler, cenazelerdi. Hala oralar riskli alan olmakla beraber azaldı ama bir baktık ki çok sevdiğimiz masa başı tabure başı muhabbet özelliğimiz ana bulaş noktalarından biri olmuş. Küçücük bir masa etrafında 6-7 sandalyede insanlar toplanıyor, sosyalleşiyor, sohbet ediyor. Çay geldiğinde ya da sigara içecekleri zaman maskeler aşağıya iniyor. Sosyal mesafede tabii ki çok küçük masalar olduğu için sağlanamıyor. Bu günlerde bu konu üzerinde denetimlerimizi ve uyarılarımızı yoğunlaştırmaya gayret ediyoruz. Çünkü yasaklamak istemiyoruz. Şehrimizin önemli sosyal özelliklerinden birisi bu. Bu tip ortamlarda hastalık riski ile karşı karşıya kalmadan çay, sigara nasıl içilebilir onu sağlamaya gayret ediyoruz” dedi.

Vatandaş masa-tabure sohbetinden vazgeçmek istemiyor

Çay ocakları önündeki masalarda sohbet eden Hasan Baysal da “Bir mola vermek için gelip oturuyoruz, sokakta dolaşmaktan daha iyi burada oturmamız. Ama burada otururken de kurallara uyuyoruz, sosyal mesafemizi sağlıyoruz, çayımızı içmediğimiz zamanlarda maskemizi de takıyoruz” dedi.

Mustafa Sosyal ise “Arkadaşlarımı bulunca bu masa başı sohbetlerini sık sık yapıyorum. Pandemi öncesi daha samimi ve yakın oluyorduk şimdi arada mesafeler var. Buna dikkat ediyoruz, uymayan arkadaşlarımızı da hem sosyal mesafe hem de maske konusunda uyarıyoruz, sohbetimize öyle devam ediyoruz” diye konuştu. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER