A3 Haber

Şanlıurfa Barosu Başkanı Öncel ve avukatlar hakkında soruşturma

Şanlıurfa Barosu Başkanı Öncel ve avukatlar hakkında soruşturma

Şanlıurfa Barosu Başkanı Öncel ve avukatlar hakkında soruşturma
Ekim 07
18:58 2020

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında Baro Başkanı Abdullah Öncel’in de olduğu 26 avukat hakkında ‘toplantı ve gösteri yürüyüşüne muhalefet etme’ gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, Baro Başkanı Abdullah Öncel’in de aralarında bulunduğu 26 avukat hakkında “2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet” gerekçesiyle soruşturma başlattı. Şanlıurfa Barosu’nun 7 Temmuz’da baroların seçim sistemi ve avukatlık kanununda yapılmak istenen değişikliklere karşı yaptığı açıklama ve oturma eylemi soruşturmaya gerekçe olarak gösterildi.

Haklarında soruşturma açılan avukatlar şöyle:

“Baro Başkanı Abdullah Öncel, Fazilet Taştan Arserim, Gülistan Ayalp, Hasan Murat Umut, Hidayet Enmek, İbrahim Halil Alagöz, İbrahim Halil Durmaz, Berfin Gökkan, İsmail Alakuş, Meliscan Güneş, Mevlut Güneş, Mustafa Aydınlık, Mustafa Vefa, Nahide Polat Aslan, Ronahi Paydaş, Serdil İzol, Velat Karahan, Sedat Altundağ, Mihriban Çelik, Esra Altun, Ferhat Altun, Ferhat Benek, Gül Tektaş, İbrahim Halil Öyke, Gülbeyaz Ağaç Tuncel, Ömer Elden.”

“Meslektaşlarımla birlikte yargılanmak benim için şeref madalyasıdır”

Baro Başkanı Abdullah Öncel, soruşturmaya dair Twitter hesabından şu paylaşımda bulundu:

“Avukatlık mesleğinin onuru için orda bulunan meslektaşlarımla birlikte yargılanmak benim için şeref madalyasıdır. Gider yine savunmayı savunuruz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER