Site icon A3 Haber

AKP işçiye zararlı: AKP iktidarında 17 grev yasaklandı

AKP’nin iktidara geldiği 2002’den bu yana 17 grev yasaklandı. Yasaklanan 17 grevin yedisi OHAL döneminde gerçekleşirken, AKP Genel Başkanı Erdoğan, “Şimdi grev tehdidi olan yere biz OHAL’den istifadeyle anında müdahale ediyoruz” demişti.

A3 Haber Merkezi- Petrol-İş’in örgütlü olduğu Şişecam’a ait Adana ve Mersin’deki iki fabrikada gerçekleşmesi beklenen grev Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından “genel sağlığı ve milli güvenliği bozucu nitelikte” olduğu gerekçesiyle yasaklandı. Böylece AKP iktidarında yedisi OHAL döneminde olmak üzere toplam 17 grev yasaklandı.

İşte AKP’nin yasakladığı grevler

AKP’nin iktidarda olduğu süre boyunca yasakladığı grevler şu şekilde:

Erdoğan itiraf etmişti

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, OHAL döneminde yaptığı açıklamada grev yasaklarının milli güvenlik için değil patronlar için uygulandığını itiraf etmişti. Erdoğan, “Olağanüstü hali biz iş dünyamız daha iyi çalışsın diye yapıyoruz. Biz göreve geldiğimizde OHAL vardı. Ama bütün fabrikalar grev tehdidi altındaydı. Hatırlayın o günleri. Şimdi böyle bir şey var mı? Tam aksine. Şimdi grev tehdidi olan yere biz OHAL’den istifadeyle anında müdahale ediyoruz” demişti.

Exit mobile version