A3 Haber

Metil alkol faciası: Kırıkkale’de yedi kişi yaşamını yitirdi, İzmir’de 30’dan fazla kişi hastanede…

Metil alkol faciası: Kırıkkale’de yedi kişi yaşamını yitirdi, İzmir’de 30’dan fazla kişi hastanede…

Ekim 09
08:06 2020

AKP iktidarının alkollü içecekler üzerindeki vergi ve harçları artırması, yurttaşları tarımsal kökenli etil alkol satın alarak evde içki yapmaya yöneltti ancak satıcıların etil yerine metil alkol satması faciaya yol açtı. Kırıkkale’de yedi kişi yaşamını yitirdi. Bir kişinin yaşamını yitirdiği İzmir’de 30’dan fazla kişi hastanelerde tedavi altına alındı.

İzmir’de kentin farklı ilçelerinde ve farklı zamanlarda metil alkol kullanılarak yapılan içkilerden içen 30’dan fazla kişi, görme kaybı ve mide bulantısı şikayetleriyle hastanelere başvurdu.

DHA’nın haberine göre bu kişilerden 53 yaşındaki H.Ş., 64 yaşındaki L.Ş., 55 yaşındaki H.Ç., 51 yaşındaki A.Ç. ve 71 yaşındaki U.Ç. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, 53 yaşındaki T.Ç., 71 yaşındaki M.M. ve 54 yaşındaki M.Ç. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, 42 yaşındaki Y.K. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanelerde tedaviye alınan dokuzunun kişiden altısının Konak, birinin Bayraklı, birinin Gaziemir ve birinin Karabağlar ilçesinden geldiği öğrenildi.

Sahte içki nedeniyle rahatsızlanıp, hastaneye kaldırılan 18 kişiden biri yaşamını yitirdi. Tedavisi süren kişilerden yedisinin yaşamsal tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

“30’dan fazla kişi” zehirlendi iddiası

A3’ün edindiği bilgilere göreyse İzmir’de çeşitli hastanelerde 30’dan fazla kişi, metil alkol nedeniyle tedavi altına aldı. Bu kişilerin önemli bir bölümünün yaşamsal tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

İzmir’de operasyon: On kişi gözaltında

İzmir’de meydana gelen metil alkol faciasının ardından polis Kemeraltı’ndaki alkol satan işyerlerine operasyon düzenledi. Operasyonda üç ayrı işyerinde üç kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Süren soruşturma kapsamında polis yedi kişiyi daha gözaltına aldı. Böylece, gözaltına alınanların sayısı ona yükseldi. Soruşturma kapsamında bazı işyeri, depo, ev ve araçlarda aramaların devam ettiği bildirildi.

Kırıkkale’de yedi kişi yaşamını yitirdi

Kırıkkale’de de metil alkolden imal edilen içki içen yedi kişi yaşamını yitirdi.

Kent merkezinde son üç günde farklı zamanlarda ucuz olduğu için metil alkolden üretilen içkilerden içen sekiz kişi bir süre sonra rahatsızlanınca Yüksek İhtisas ve Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan sekiz kişinin ilk belirlemelere göre metil alkol içeren içki kullandıklarını belirlendi. Tedavi altına alınan İ.Y, C.D, Ü.G, Y.M, H.V, M.Ö. ve A.B. hayatını kaybederken, bir kişinin yoğun bakımdaki tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Kırıkkale Valiliği’nden açıklama: Yüzey temizleyici sıvılara içki aromaları karıştırdıkları için zehirlendiler

Kırıkkale Valiliği’nden yapılan açıklamada “Dezenfektan olarak kullanılan etil alkol bazlı yüzey temizleyici sıvılara içki aromaları karıştırmak suretiyle kendi yaptıkları karışımı içmeleri neticesinde zehirlenmiş oldukları anlaşılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Kırıkkale Valiliği’nden yapılan açıklamada 3 şüphelinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşılarak şu açıklama yapıldı:

“İlimiz Yüksek İhtisas Hastanesi’ne alkol zehirlenmesi şüphesiyle 07-08 EKİM 2020 tarihlerinde toplam  (8) vatandaşımız intikal etmiş olup bu şahıslardan  (7) vatandaşımız vefat etmiş, (1) vatandaşımızın tedavisi ise halen devam etmektedir.

Konu ile ilgili olarak yapılan ilk araştırmada, şahısların aynı marketten temin ettikleri dezenfektan olarak kullanılan etil alkol bazlı yüzey temizleyici sıvılara içki aromaları karıştırmak suretiyle kendi yaptıkları karışımı içmeleri neticesinde zehirlenmiş oldukları anlaşılmıştır.

Söz konusu olaya ilişkin olarak (3) şüpheli şahıs 09/10/2020 günü yakalanarak gözaltına alınmış ve haklarında adli ve idari işlem başlatılmış olup işlemleri halen devam etmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur”

Market sahibi tutuklandı

Kırıkkale’de, sahte alkol tükettikleri iddia edilen yedi kişinin yaşamını yitirdiği olayda gözaltına alınan üç şüpheliden market sahibi Özgün U., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede  ‘olası kasıtla adam öldürme’ ve ‘sağlık için tehlikeli madde temini’ suçlarından tutuklandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER