A3 Haber

Ahmet Davutoğlu: En büyük musibet aile şirketine dönmüş olan bu iktidardır

Ahmet Davutoğlu: En büyük musibet aile şirketine dönmüş olan bu iktidardır

Ahmet Davutoğlu: En büyük musibet aile şirketine dönmüş olan bu iktidardır
Ekim 10
19:56 2020

Ahmet Davutoğlu, “Sabredecek olan milletse, musibet bizatihi sizsiniz demektir. Milletimizin başındaki en büyük musibet aile şirketine dönmüş olan bu iktidardır” dedi

A3 Haber Merkezi- Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Mersin’de partisinin 1. Olağan İl Kongresi’nde konuştu. Davutoğlu, siyasi rakiplerini hedefe aldığı konuşmasında Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ı da “dolara bakmıyorum” sözünden ötürü eleştirerek “Yüz milyarlarca dolar borcu olan ülkenin ekonomi bakanına, koalisyon hükümetine ‘doları umursaması’ gerektiğini anlatmak zorunda kalıyoruz. Böyle bir rezalet olabilir mi? Dış ticaretimizin merkez üslerinden birisi olan dolayısıyla kurun ne demek olduğunu her gün yaşayan Mersin’deki küçük bir esnaf kardeşimiz bile ‘kuru, doları umursamıyorum’ diyen birini yanına çırak olarak bile alır mı, kasasını ona emanet eder mi? Biz milletin hazinesini, nesillerimizin geleceğini bunlara nasıl emanet ederiz Allah aşkına? Bu nasıl bir rezalettir” dedi.

Davutoğlu “Erdoğan milletimizi musibetler, yokluklar ve zorluklar karşısında sabretmeye davet etmiş. Erdoğan’ın bu sözlerinden musibetlere kimin sabredeceğini öğrenmiş oluyoruz: Millet sabredecek. Peki sabredecek olan milletse musibet kim? Millet hangi musibete sabredecek ve bu musibetin failleri kim? Sabredilmesi gereken musibet fakirlikse, işsizlikse, enflasyonsa, yolsuzluksa, hukuksuzluksa bu fakirliğin ve hukuksuzluğun failleri özneleri kim? Sabredecek olan milletse, musibet bizatihi sizsiniz demektir. Milletimizin başındaki en büyük musibet aile şirketine dönmüş olan bu iktidardır” diye konuştu.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER