Site icon A3 Haber

Altın Portakal Film Festivali kazananları açıklandı

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu. En İyi Film Ödülü, Azra Deniz Okyay’ın yönettiği Hayaletler’in oldu.

A3 Haber Merkezi- Bu yıl 57’ncisi düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin kapanış galası yapıldı. Galada, ‘En İyi Film’ kategorisinde Hayaletler filmi ödül aldı.

Atatürk Kültür Merkezi’nin içinde kurulan Yıldızların Altında-1 isimli açık hava sahnesinde düzenlenen gecenin sunuculuğunu Şevval Sam ve Yekta Kopan yaptı. Ercan Kesal başkanlığındaki; Zeynep Oral, Gülse Birsel, Kıvanç Sezer ve Taner Birsel’den oluşan Ulusal Uzun Metraj Yarışma Jürisi yılın en iyilerini belirledi.

Yılın En İyi Filmi “Hayaletler” seçildi. Yapılan konuşmalarda, sağlık çalışanlarına, set işçilerine ve sinemadaki kadın temsiliyetine dair vurgular yapıldı.

Ödüllere kadın damgası

Altın Portakal Film Festivali’nde ulusal kategoride toplam 14 kadın ödülün sahibi oldu. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın ‘En İyi Film Ödülü’nü ‘Hayaletler’ filmi aldı. ‘Hayaletler’ festivalde beş ödül birden kazandı.

Altın Portakal ödüllerini kazananlar ise şöyle:

Ulusal uzun metraj film yarışması

Ulusal belgesel film yarışması

Ulusal kısa film yarışması

Uluslararası uzun metraj film yarışması

Exit mobile version