A3 Haber

İzmir’de metil alkol faciasında ölenlerin sayısı dörde yükseldi

İzmir’de metil alkol faciasında ölenlerin sayısı dörde yükseldi

İzmir’de metil alkol faciasında ölenlerin sayısı dörde yükseldi
Ekim 10
08:23 2020

AKP iktidarının alkollü içecekler üzerindeki vergi ve harçları artırması, yurttaşları tarımsal kökenli etil alkol satın alarak evde içki yapmaya yöneltti ancak satıcıların etil yerine metil alkol satması faciaya yol açtı. Dün hastaneye kaldırılan ve tedavi altına alınan 18 kişiden dördü yaşamını yitirdi. Öte yandan dört kişinin daha sahte alkol içtikten sonra fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

İzmir’in Karabağlar, Konak, Bayraklı, Bornova ve Gaziemir ilçesinde, geçtiğimiz gün iddiaya göre sahte içki içtikten sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan 18 kişiden, üç kişi daha yaşamını yitirdi. Ölenlerin Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Mustafa Maya ve Aydın Göksoy ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alınan Adem Güneş(64) olduğu öğrenildi.

Hasan Çetinesen dün akşam saatlerinde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti. Öte yandan sahte içki içtikleri gerekçesiyle hastaneye kaldırılan kişilerden ikisi taburcu olurken, dört kişinin daha sahte içki içtikten sonra fenalaştığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER