A3 Haber

Babacan: Varlık Fonu kara delik

Babacan: Varlık Fonu kara delik

Babacan: Varlık Fonu kara delik
Ekim 11
22:49 2020

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bitlis il kongresinde Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Babacan, “2020 yılının yedek akçesini sıfırladılar, devletin ön cebi arka cebi yan cebi sıfırlandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bitlis il kongresinde Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Babacan, “2020 yılının yedek akçesini sıfırladılar, devletin ön cebi arka cebi yan cebi sıfırlandı. Varlık fonu kurdular, ben hükümetteyken kara delik olur dedim. Bu fonun 64 milyar borcu var. Daha yeni doğmuş bebeklerin bu fon yüzünden borcu var” dedi.

ANKA’nın haberine göre Bitlis İl Kongresi’nde partililere seslenen Babacan, “Diyorlar ki, “biz kura bakmıyoruz”, ama vatandaş bakıyor, vatandaş daha iyi biliyor; kur arttığında a’dan z‘ye bütün ürünlerin artığını çok iyi biliyor. Siz başka yere bakabilirsiniz, ama vatandaşın bir geçim derdi var”, “Artık, değişim zamanı” diye konuştu.

“Bu milletin diliyle derdiniz nedir?”

Babacan konuşmasında şunları söyledi:

“Sizin bu milletin diliyle derdiniz nedir? Kürt vatandaşlarımızın dil, analarının ak sütü kadar helaldir. İnsanların öz dilini, bir çatışma haline getirmeye hakkınız yok.Şu andaki hükümetin anlayışı baskıcı rejimlerin aynısıdır.

Devlet iflas etmiş durumda. Kim olursa olsun her vatandaşınızın iyi sağlık hizmetine ulaşmasını sağlayacaksınız. Eğer sağlayamayacaksanız niye oralarda oturuyorsunuz?, niye ülkeye yük oluyorsunuz?, Artık, değişim zamanı.

Türkiye işkence yıllarına geri dönüyor. 2000’li yıllarda işkenceye sıfır toleransla yola çıkan işkenceye geri dönüşün alarm zillerini  duymuyor musunuz?

Ekonomimiz son 20 yılın en kötü seviyesinde. Ülkeyi yönetenler yalan rakamlarla, kandırmacayla, gerçekleri farklı göstererek halkımıza farklı bir tablo sunmaktadır. Enflasyon ilan ediyorlar yüze 10-11- 12. Esnaf alıp rafına koyuyor. Esnaf bilmiyor mu? Diyorlar ki, “biz kura bakmıyoruz”, ama vatandaş bakıyor, vatandaş daha iyi biliyor; kur arttığında a’dan z‘ye bütün ürünlerin artığını çok iyi biliyor. Siz başka yere bakabilirsiniz, ama vatandaşın bir geçim derdi var.

Paramızı pul yaptılar, itibarını yerle bir ettiler. Galiba halkımızı cahil zannediyorlar. Halkımız sizden çok iyi biliyor, bu ülke fakirleşiyor, iliklerimize kadar hissediyoruz. Bilmiyorlar, tutarlılık yok güven yok düzeltemeyecekler. Bütün bu uygulamanın yanlış olduğunu tezlerinin içinin boş olduğunu itiraf ettiler. Daha çok göreceğiz bunları, artık yeter.

Devletin borcunun önemli bir kısmı döviz. Döviz kuruna bakmıyoruz diyorlar, Bu nasıl iş bilmezliktir, cahilliktir?

Yıllardır Merkez Bankasında biriktirilen yedek akçeler vardır, kara günler için harcanır.Bizlerin yıllardır biriktirdikleri o yedek akçelerin tamamını, 2019 yılında 75 milyarı bir çırpıda harcadılar. 2020 yılının yedek akçesini, Ocak ayında özel düzenleme yaparak sıfırladılar.2020 yılının yedek akçesini sıfırladılar, devletin ön cebi arka cebi yan cebi sıfırlandı. Varlık fonu kurdular, ben hükümetteyken itiraz ettim, kara delik olur dedim. Hiçbir düzenlemeye bağlı değil, denetim yok. Benim ayrılmamadan sonra apar topar bu fonu kurdular. Bu fonun 64 milyar borcu var. Daha yeni doğmuş bebeklerin bu fon yüzünden borcu var.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER