A3 Haber

Dışişleri Bakanlığı: Uluslararası toplum, Ermenistan’ın hukuk tanımazlığına artık dur demeli

Dışişleri Bakanlığı: Uluslararası toplum, Ermenistan’ın hukuk tanımazlığına artık dur demeli

Dışişleri Bakanlığı: Uluslararası toplum, Ermenistan’ın hukuk tanımazlığına artık dur demeli
Ekim 11
14:31 2020

Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan’ın ateşkesi ihlal ederek Azerbaycan’ın Gence kentine düzenlediği roket saldırısını kınayarak, uluslararası toplumun hukuk tanımazlığa artık “dur demesi” gerektiğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Ermenistan’ın insani ateşkesi ihlal ederek, bugün sabaha karşı Azerbaycan’ın ikinci büyük kenti Gence’ye düzenlediği roket saldırısını şiddetle kınıyoruz” ifadesi yer aldı.

Çatışma bölgesine 100 kilometre mesafedeki Gence’de bir apartmana isabet ederek 9 sivilin ölümüne, 39 kişinin yaralanmasına neden olduğu belirtilen saldırının, Ermenistan yönetiminin ihtilafı işgal altındaki Azerbaycan topraklarının dışına yayma amacına yönelik provokasyonlarının yeni bir örneği olduğu belirtilen açıklamada, şu değerlendirmelere yer verildi:

“Bu saldırı aynı zamanda Ermenistan’ın gayrimeşru işgalini sürdürebilmek için uluslararası insancıl hukuku ihlal etmekte beis görmediğini ve ateşkes dilinden anlamadığını da ortaya koymaktadır. Ermenistan’ın bu mütecaviz eylemleri şaşırtıcı olmayıp her zamanki işgalci ve saldırgan zihniyetinin açık bir yansımasıdır. Uluslararası toplum bu hukuk tanımazlığa artık dur demelidir.”

Açıklamada, “Can Azerbaycan’a başsağlığı diliyoruz. Türkiye her zamanki gibi Azerbaycan’ın yanındadır” ifadesi kullanıldı.

Çavuşoğlu, Lavrov’dan Ermenistan’ı ateşkese uymaları konusunda uyarmalarını istedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Çavuşoğlu, mevkidaşı Lavrov ile yaptığı görüşmede, ‘Ermenistan’ın ateşkese uyması’ konusunda uyarılmasını istedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER