A3 Haber

Sahte içki nedeniyle dört günde 30 can kaybı

Sahte içki nedeniyle dört günde 30 can kaybı

Sahte içki nedeniyle dört günde 30 can kaybı
Ekim 12
18:10 2020

İstanbul, İzmir, Mersin, Aydın ve Kırıkkale’de, 9 Ekim’den bu yana sahte içkiden zehirlendiğini belirtilen 30 kişi yaşamını yitirdi.

Yüksek alkol fiyatları nedeniyle yönelinen sahte içki can almaya devam ediyor.

Kırıkkale’de 9 Ekim’de sahte içkiden zehirlendikleri şüphesiyle Yüksek İhtisas Hastanesine başvuran sekiz kişiden yedisi yaşamını yitirdi, bir kişinin yoğun bakım ünitesindeki tedavisi ise sürüyor.

İzmir’de 16 can kaybı

DHA’nın haberine göre İzmir’de 9 Ekim’den bu yana çeşitli hastanelere başvuran 34 kişi de sahte içkiden zehirlendiklerinden şüphelendiklerini ifade etti. İzmir’de yaşamını yitirenlerin sayısı 16’ya ulaştı. Diğer hastaların tedavisine devam ediliyor.

Mersin’de de hastaneye başvuran 13 kişiden beşi vefat etti. Çeşitli hastanelerdeki 8 kişinin tedavileri sürüyor.

İstanbul’da bir ölüm, dört zehirlenme

İstanbul’da sahte içkiden zehirlendiklerinden şüphelenilen dört kişiden biri öldü. Tedavisi süren üç kişiden ikisinin ise solunum cihazına bağlı olduğu öğrenildi.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde sahte içkiden zehirlendiği iddia edilen bir kişi ölürken, bir kişi de hastaneye kaldırıldı.

20 şüpheli gözaltına alındı

Ölümle sonuçlanan zehirlenmelerle ilgili soruşturmalar sürüyor.

Kırıkkale’de gözaltına alınan üç kişiden biri olan Ö.U. çıkarıldığı hakimlikçe “olası kastla adam öldürme” ve “sağlık için tehlikeli madde temini” suçlarından tutuklandı. İki kişi ise savcılıkça serbest bırakıldı.

İzmir’de gözaltına alınanların sayısı 12’ye ulaştı. Bazı şüphelilerin, yakalanma olasılığına karşı metil alkol ambalajlarına “dezenfektan” etiketi yapıştırdıkları ileri sürüldü.

Mersin’de beş can kaybı

Mersin’de beş kişinin yaşamını yitirdiği olayla ilgili de üç zanlı tutuklandı.

İstanbul’da da sahte içkiden zehirlenme olaylarına ilişkin metil alkol sattığı öne sürülen iş yeri çalışanı gözaltına alındı. İş yeri sahibinin yakalanması için çalışmaların da sürdüğü öğrenildi.

Aydın’da sahte içki sattığı öne sürülen 1 şüpheli gözaltına alındı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER