A3 Haber

İBB Şehir Tiyatrolarında sahnelenecek Kürtçe oyun gösterime saatler kala yasaklandı

İBB Şehir Tiyatrolarında sahnelenecek Kürtçe oyun gösterime saatler kala yasaklandı

İBB Şehir Tiyatrolarında sahnelenecek Kürtçe oyun gösterime saatler kala yasaklandı
Ekim 13
19:47 2020

Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda ilk defa sahnelecek “Bêrû” oyununu gösterime saatler kala yasakladı.

A3 Haber Merkezi- İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Şehir Tiyatrosunda oynanması planlanan Kürtçe tiyatro oyunu, gösterime saatler kala Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

İBB Şehir Tiyatroları Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde ilk defa oynanması planlan Mezopotamya Kültür Merkezi’nin (MKM) tiyatro grubu Teatra Jiyana Nû (Yeni Yaşam Tiyatrosu) Dario Fo’nun Kürtçe oyunu Bêrû (Yüzsüz), Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı tarafından “Kamu esenliğinin ve İlçe sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin sağlanması” gerekçesiyle yasaklandı. Akşam 20.30’da sahnelenecek oyunun son hazırlıkları yapılırken saat 16.00’da polisin tiyatroya, Kaymakamlığın kararını tebliğ ettiği bildirildi.

İBB Şehir Tiyatroları, bilet alanlara oyun biletlerinin askıya alındığını ve başka bir oyun biletiyle değiştirilebileceğini mesajla bildirdi.

Kaymakamlıktan yasak açıklaması yapıldı

Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı konuya ilişkin şu bildirimi yaptı: “İ.B.B. Şehir Tiyatroları tarafından 50 özel tiyatroya Ekim 2020 ayı içerisinde sahnelerinde yer verileceği ve organizasyonda yer alacak Teatra Jiyana Nü isimli özel tiyatro oyuncuları tarafından 13 Ekim 2020 Salı günü Saat 20:30’da İBB Şehir Tiyatroları Gaziosmanpaşa Sahnesinde BERU: KLAKSON BORİZAN BİRT isimli oyunun sahneleneceği açık kaynaklardan öğrenilmiştir;

5442 Sayılı İl idaresi Kanununun 32/ç maddesi gereğince ‘İlçe sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının tasarrufu müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi Kaymakamın ödev ve görevlerindendir. Bunları sağlamak için Kaymakam gereken karar ve tedbirleri alır’ hükmü yer almaktadır.

Yapılmak istenen tiyatro etkinliğinin genel kamu düzenini bozabileceği değerlendirildiğinden, ilçemiz sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının tasarrufu müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması amacıyla, 5442 Sayılı İl idaresi Kanununun 32/ç maddesi ve 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu 17. Maddesi hükümleri doğrultusunda adı geçen Teatra Jiyana Nü isimli özel tiyatro tarafından BORU: KLAKSON BORİZAN BİRT isimli tiyatro oyununun Gaziosmanpaşa ilçemiz sınırları içerisinde tüm açık/kapalı alanlarda yapılmasının süresiz olarak YASAKLANMASI hususunu;

Tensiplerinize arz ederim.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER