A3 Haber

Mahkemenin Enis Berberoğlu kararı ardından siyasette ‘ışık’ polemiği başladı

Mahkemenin Enis Berberoğlu kararı ardından siyasette ‘ışık’ polemiği başladı

Mahkemenin Enis Berberoğlu kararı ardından siyasette ‘ışık’ polemiği başladı
Ekim 13
23:48 2020

Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Berberoğlu hakkında yeniden yargılanma talebini reddetmesinin ardından “Işıklar yanıyor” notuyla Yüksek Mahkeme binasının fotoğrafını paylaşmasına İçişleri Bakanlığı’ndan “Işıklarımız hiç sönmüyor” yanıtı geldi.

A3 Haber Merkezi- Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım, CHP’li Enis Berberoğlu hakkında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yeniden yargılanma talebini reddetmesinin ardındanIşıklar yanıyor” notuyla Yüksek Mahkeme binasının fotoğrafını paylaşmıştı.

Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı, “Işıklarımız hiç sönmüyor” yazısıyla paylaşım yaptı. Yıldırım ise, ikinci bir paylaşım yaparak “Işıklar yanıyor’ derken hukukun ışığını kastettim, başka ışıkları değil” yanıtını verdi.

Bu polemik üzerine Twitter’da çok sayıda paylaşım yapıldı. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan da, “Bu saçma ve ucuz trollüğe önce AYM Başkanı ve diğer AYM üyeleri dur demelidir. AYM üyesi olmuş birinden devlet adabı, yargıç ağırlığı ve ciddiyeti beklemek hakkımız. Bu imalı ifadenin ne demek olduğunu bilmiyor muyuz? Bu ne saçmalık, kendinize gelin” paylaşımını yaptı.

CHP PM üyesi Ali Mahir Başarır, “Adaletin olmadığı bir ülkeyi hiçbir ‘ampul’ aydınlatamaz” diye twit atarken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da, “Yaktığın ‘ışık’ hiç sönmeyecek” notuyla Atatürk’ün fotoğrafını paylaştı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER