A3 Haber

Anayasa Mahkemesi’nin odağında bulunduğu “Işıklar yanıyor” krizinde gün boyu neler yaşandı?

Anayasa Mahkemesi’nin odağında bulunduğu “Işıklar yanıyor” krizinde gün boyu neler yaşandı?

Anayasa Mahkemesi’nin odağında bulunduğu “Işıklar yanıyor” krizinde gün boyu neler yaşandı?
Ekim 14
16:19 2020

Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım’ın dün akşam “Işıklar yanıyor” paylaşımıyla başlayan tartışmada gelinen son nokta: Yıldırım özür diledi, AYM “Bizi bağlamaz” dedi, Erdoğan ise “Bu bireysel bir tweet değil AYM Başkan ve heyeti gereğini yapmalı” diye konuştu.

Her şey Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım’ın, gece aydınlatılmış Anayasa Mahkemesi binası fotoğrafını kişisel sosyal medya hesabından paylaşıp “Işıklar yazıyor” yazmasıyla başladı. Bu paylaşım sabaha dek sosyal medyada tartışıldı. Yıldırım’ın darbe iması yapıp yapmadığı polemik konusu oldu. Anayasa Mahkemesi de bugün için olağanüstü toplantı kararı aldı.

AYM krizinde gün içerisinde şu gelişmeler yaşandı:

Erdoğan: AYM Başkan ve heyeti gereğini yapmalı

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Engin Yıldırım’ın tepki çeken tweetiyle ilgili, “Bireysel bir tweet olarak bunu değerlendirmek doğru olmaz. Bunu şu anda Anayasa Mahkemesi Başkan ve heyeti düşünmelidir. Ortada böyle bir tablo varsa gereğini de onlar yapmalıdır” dedi.

AYM: Kurumsal görüşümüzü yansıtmaz

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, “Anayasa Mahkemesinin herhangi bir üyesinin şahsi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar Anayasa Mahkemesinin kurumsal görüşünü yansıtmaz” açıklaması yaptı.

Engin Yıldırım özür diledi

Engin Yıldırım, “Mesai sonrası Anayasa Mahkemesi bahçesinde yaptığım yürüyüşün ardından çektiğim fotoğrafı hukuk dışı herhangi bir imada bulunmaksızın paylaştım. Ancak insani bir yanılgı ile yanlış yorumlanmaya müsait şekilde paylaştığım mesaj dolayısıyla kamuoyundan özür diliyorum” dedi.

CHP’den tepki: Bu, hakimlerin işi değil

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) ışıklarının açık olması üzerine başlayan tartışmalara ilişkin konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Paylaşımı yanlıştı. Demokrasiye faydası yok. Farklı çağrışım yapacak paylaşımlar hakimlerin işi değil” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER