Site icon A3 Haber

İBB Meclisi’nde TÜGVA tartışması

AKP’ye yakınlığı ile bilinen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) için İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde yapılan plan değişikliği tartışma yarattı.

İBB Meclisi ekim ayı oturumlarında; yüksek istişare kurulunda Bilal Erdoğan’ın bulunduğu TÜGVA’nın Eyüp’te eski mezarlık alanına yapılan genel merkezi için AKP döneminde başlayan planlama sürecine ilişkin tartışma çıktı.

Oylama sırasında CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı arazinin planlama ve el değiştirme sürecini anlatarak, vatandaşa ait iken mezarlık alanında olan arsanın yıllar içinde bir vakfın genel merkezine verilmesinin, İBB’nin geçmiş dönemde bir takım vakıflar, tarikatlar ve cemaatler, derneklere çalıştığının göstergesi olduğunu savundu.

Mezarlık alanıydı, vakıf merkezi oldu

“Türkiye Cumhuriyeti’nde böyle bir iş olmuş mu gerçekten herkesin düşünmesini istiyorum” diyen Balyalı süreci şöyle özetledi:

“İktidara yakın olmasaydı…”

Vatandaşa ait iken mezarlık alanında olan arsanın yıllar içinde bir vakfın genel merkezi haline geldiğini belirten Balyalı “İBB’nin geçmiş dönemde bir takım vakıflar, tarikatlar ve cemaatler, derneklere nasıl çalıştığının göstergesi bu örnek. Türkiye’de bu iş ve işlemleri herhangi bir belediyede yaptırabilecek bir vakıf ve dernek var mıdır? Bence yoktur. İktidara bu kadar yakın bir vakıfla biz karşı karşıya olmasaydık bu plan değişikliklerinin hiçbiri olmazdı” diye konuştu.

Din düşmanlığı tartışması

AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş da “Vakıflarla ne alıp veremediğiniz var anlamıyorum. İktidara yakın vakıf ne demek onu da anlamadım. Bırakın artık tarikatlarla, dini inançlarla uğraşmayın. Din düşmanlığını bırakın. Siz de yeni vakıflar kurun” karşılığını verdi.

Balyalı ise Gökkuş’a şu cevabı verdi;

Karar tartışmaların ardından oy çokluğu ile meclisten geçti.

Exit mobile version