A3 Haber

İktidarın saldırılarına karşı HDP’den “eylemsellik” kararı

İktidarın saldırılarına karşı HDP’den “eylemsellik” kararı

İktidarın saldırılarına karşı HDP’den “eylemsellik” kararı
Ekim 14
11:28 2020

HDP Parti Meclisi’nin sonuç bildirgesi açıklandı. Bildirgede, HDP’nin önümüzdeki dönemde daha fazla sahaya ineceği belirtilerek, “Partimizi ve halkımızı iktidar saldırılarına karşı koruma ve bu saldırıları etkisiz kılacak bir eylemsellikle güçlendirme’ kararı benimsenmiştir” denildi.

HDP’nin Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan’ın katılımıyla İstanbul’da 10-11 Ekim günleri gerçekleşen Parti Meclis’i toplantısında alınan kararlar açıklandı. IŞİD’in 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı’nda gerçekleştirdiği ve 103 kişinin ölümüyle sonuçlanan katliama değinilen toplantıda, ölenlerin barış mücadelesinin sürdürüleceği kaydedildi. Toplantının sonuç bildirgesinde, HDP’nin önümüzdeki dönemde saha ineceğinin işareti verilerek, şu ifadeler kullanıldı:

“Merkez Yürütme Kurulumuzun 1 Haziran’dan sonra başlattığı ‘Demokratik Mücadele Kampanyası’nı bir üst aşamaya taşıma ve ‘Partimizi ve halkımızı iktidar saldırılarına karşı koruma ve bu saldırıları etkisiz kılacak bir eylemsellikle güçlendirme’ kararı benimsenmiştir.” 

Karabağ eleştirisi

Bildirgede, AKP iktidarının Azerbaycan- Ermenistan arasında çatışma müdahil olması eleştirilerek, “Karabağ gerginliğine müdahil olan bu savaşçı blok, Suriye’den paralı askerleri bölgeye taşıyarak çatışma ortamını körüklemektedir” ifadelerine yer verildi.

Bildirgede 2015 yılındaki 6-8 Ekim olaylarından 6 yıl sonra HDP’li siyasetçiler hakkında soruşturma açılması ve 17’sinin tutuklanmasına da değinilerek, olayların sorumlusunu AKP iktidarı olduğu şu ifadeyle öne sürüldü: “Demokratik protesto hakkını kullanan halka karşı paramiliter çeteleriyle birlikte işlemiş olduğu suçların da üstünü örtmeye çalışmaktadır.”

PM toplantısında alınan kararlar şöyle sıralandı:

  • Partimiz, durumu kırılganlaştıkça daha da saldıran Saray rejimine karşı antifaşist blokun inşası için olağanüstü bir çabanın içine girecektir.
  • Partimiz, bu süreci öncelikle bir örgütlenme süreci olarak ele almakta, halkımızın bulunduğu her yerde ev ev, sokak sokak varlığımızı tahkim ederek saldırılara yanıt olmayı önüne koymaktadır.
  • Partimiz, politik mücadeleyi sadece seçimlerden ibaret görmeyen tavrıyla, sokağı ve diğer bütün meşru-demokratik mücadele alanlarını sonuna kadar kullanmakta ve bütün baskılar ve engellemelere rağmen mücadele alanlarını terk etmemekte kararlıdır.
  • Partimiz, bu süreçte başta devrimci demokratik güçler olmak üzere emekçileri, kadınları ve bütün ezilen/ötekileştirilen toplumsal kesimleri kapsamayı, onlarla birlikte yürümeyi sürdürürken, bir demokratik ittifakı da önüne hedef olarak koymakta, bu ittifakın oluşması için elinden gelen bütün çabayı göstermekte ısrarlıdır.
  • Partimiz, savaşa karşı barış, tecride karşı özgürlük mücadelesini bir an bile durdurmaksızın barışı dillendirmekten ve savunmaktan geri durmayacaktır.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER