A3 Haber

Vali Osman Bilgin: İlimizde en kötü aydan üç kat daha fazla vaka oluştu

Vali Osman Bilgin: İlimizde en kötü aydan üç kat daha fazla vaka oluştu

Vali Osman Bilgin: İlimizde en kötü aydan üç kat daha fazla vaka oluştu
Ekim 14
15:34 2020

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, “İlimizde bir işletmede, vaka gizlenmesinden kaynaklı 30 yeni vaka tespit ettik. Ayrıca cenazeye katılan bir kişi de 30 kişiye bulaştırmış. En kötü ay olan nisan ayından üç kat daha fazla vaka oluştu ilimizde” dedi.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Lüleburgaz ilçesinde temaslarda bulundu. Bilgin, gazetecilere yaptığı açıklamada ildeki koronavirüs tedbirlerini anlattı.

İldeki vaka sayısının en kötü dönem olan nisan ayından üç kat daha fazla olduğunu söyleyen Bilgin, artık 24 saat alanda olacaklarını belirterek, “Bundan sonra sokak, cadde, ev, köy ve mahalle karantinaları yapacağız. Bugün itibariyle polis ve jandarmamızın da çalışma düzenini değiştiriyoruz. Gerekirse çalışma saatlerini de değiştireceğiz. Tüm kurumları, tüm vatandaşlarımızı kurallara uymaya davet ediyorum” dedi.

“Cenazeye katılan bir kişi 30 kişiye bulaştırmış”

Bilgin, maske, mesafe, temizlik ile soruna bakılmayacağını ifade ederek, “Ayrıca pozitif vakalar ve bu vakaların temaslılarının hassasiyet göstermesi gerekiyor. Mücadeleye en yüksek katkıyı vermelerini bekliyoruz. Lütfen hastalarımız temaslılarını gizlemesinler. Bunlar bizim için çok ciddi sıkıntı. İlimizde bir işletmede, vaka gizlenmesinden kaynaklı 30 yeni vaka tespit ettik. Cenazeye katılan bir kişi de 30 kişiye bulaştırmış. En kötü ay olan nisan ayından üç kat daha fazla vaka oluştu ilimizde. Bundan sonra en ufak bir müsamaha göstermeyeceğiz. Bütün kurum müdürlerimiz artık teyakkuza geçecek. Bazı ilçelerde karantina süreci başlayabilir. Kofçaz’da sokağa çıkma kısıtlaması getirdik. Lüleburgaz’da da bir mahalleyi karantinaya alabiliriz. Diğer ilçelerimizde de aynı durum var. Oralarda da mahalle karantinaları başlayabilir, önüme gelecek raporlara bağlı” diye konuştu. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER